H Mercedes CLA βάζει στο μάτι το Tesla Model 3

H Mercedes ετοιμάζεται για πλήρη αντιπαράθεση με το Tesla Model 3, κι όχι μόνο με την EQE. Ακόμα πιο κοντά στο πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό θα βρεθεί η επόμενη γενιά της CLA, η οποία θα έχει αμιγώς EV εκδοχή που θα στοχεύει κατευθείαν στο best seller των Αμερικανών.

Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar η νέα CLA θα διατηρήσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και τις plug-in υβριδικές εκδόσεις, αλλά θα πλαισιωθεί από μια πλήρως ηλεκτρική εκδοχή. Οι Βρετανοί αναφέρουν πως τόσο η νέα CLA όσο και η επόμενη A-Class, αλλά και όλα τα μοντέλα της Mercedes στις μικρότερες κατηγορίες (GLA, B-Class), θα βασίζονται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα ΜΜΑ (Mercedes Modular Architecture). Ένα πάτωμα που υποστηρίζει αρχιτεκτονική 800V και μέγιστη φόρτιση 350 kW, όταν μιλάμε για ηλεκτρικά μοντέλα.

Η νέα CLA φημολογείται ότι θα προσφέρεται τόσο σε μπροστοκίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις, με αμφότερες να χρησιμοποιούν σύγχρονους κινητήρες μόνιμου μαγνήτη δεύτερης γενιάς, που φέρουν την εσωτερική ονομασία eATS2.0. Σε συνδυασμό με έναν πρόσφατα αναπτυγμένο μετατροπέα καρβιδίου του πυριτίου, τα νέα μοτέρ θα παρέχουν κίνηση μέσω ενός κιβωτίου 2 ταχυτήτων, αλλά ακόμα δεν αποσαφηνίζεται αν αυτή η διάταξη θα εφαρμοστεί σε όλες τις εκδόσεις (δικίνητες και τετρακίνητες). Αλλαγές θα έχουμε και εξωτερικά, με το μήκος να αυξάνεται σε περισσότερο από 4,7 μέτρα (4.688 χλστ. η σημερινή) και να τίθεται αντιμέτωπη εκτός από το Model 3, με τα BMW i4 και Polestar 2.

Get it on Google Play Download on the App Store