Νέο ηλεκτρικό διώροφο λεωφορείο από την Hyundai

Η Hyundai αποκάλυψε το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό διώροφο λεωφορείο της στην Κορέα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας να συμβάλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Το εν λόγω ηλεκτρικό λεωφορείο μήκους 13 μέτρων και ύψους 4 μέτρων εξοπλίζεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 384kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία έως και 300 χλμ., με μία μόνο φόρτιση, η οποία για να ολοκληρωθεί απαιτούνται μόλις 72 λεπτά.

Δείτε ακόμη: To Hyundai Venue με μικρούς κινητήρες

Η εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία δίνει κίνηση σε έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 326 ίππων, με την εμπρός ανάρτηση να είναι εντελώς ανεξάρτητη για μεγαλύτερη άνεση. Ένα σύστημα διεύθυνσης για τους πίσω τροχούς λειτουργεί συνδυαστικά με εκείνο των εμπρός τροχών για μεγαλύτερη ευελιξία, κάτι που άλλωστε είθισται στα λεωφορεία αυτής της κατηγορίας. Όπως δήλωσε κι ο ByoungWoo Hwang, επικεφαλής των επαγγελματικών οχημάτων της μάρκας, «Το συγκεκριμένο λεωφορείο είναι εξαιρετικά φιλικό προς το περιβάλλον και σύμφωνο με τις νέες τάσεις της ηλεκτρικής εποχής, συμβάλλοντας στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, καθώς και στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος το οποίο είναι έντονο στην Κορέα».

Διαβάστε επίσης: Επαναστατικό φίλτρο καμπίνας από την Hyundai αλλάζει τα δεδομένα!

Το νέο ηλεκτρικό λεωφορείο με τους μηδενικούς ρύπους θα μπορεί να μεταφέρει έως και 70 επιβάτες. Στον κάτω όροφο υπάρχουν διαθέσιμες 11 θέσεις, ενώ επάνω 59. Επιπρόσθετα για τη διευκόλυνση ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα υπάρχει ράμπα, ενώ και το πάτωμα είναι ελαφρώς χαμηλότερο. Πέρα όμως από το οικολογικό προφίλ του λεωφορείου, θα ενσωματώνει και προηγμένο εξοπλισμό ασφαλείας, όπως επίσης προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως αποφυγή οπίσθιας σύγκρουσης, αλλά και διατήρησης της λωρίδας.

Get it on Google Play Download on the App Store