H αντιπροσωπεία-«φάντασμα» της SAAB (+video)

H SAAB έβαλε λουκέτο το 2011, όσο κι αν στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα πάλεψαν πολλοί να την αναβιώσουν. Από τότε χρονολογείται η εν λόγω αντιπροσωπεία, που έκλεισε μαζί με τη σουηδική εταιρία όμως ουδέποτε έγινε προσπάθεια να επανέλθει στη ζωή, όπως φανερώνουν οι σκονισμένοι «θησαυροί» στο εσωτερικό της.

Το κατάστημα βρίσκεται στη Γαλλία και πουλούσε αυτοκίνητα από το Τρολχάταν για 40 χρόνια, πριν τερματίσει τις εργασίες του. Από το 1972 φιλοξενούσε καινούργια SAAB στη βιτρίνα, μαζί με μοτοσικλέτες της Husgvarna, ενώ δεν έλειπαν ούτε τα μεταχειρισμένα από τον περιβάλλοντα χώρο. Τα προβλήματα για την επιχείρηση είχαν αρχίσει πριν εκείνα της SAAB, λόγω ασθένειας του ενός εκ των δυο αδερφών που την «έτρεχαν». Όπως βλέπουμε το τέλος της αντιπροσωπείας ήρθε σχετικά απότομα, κρίνοντας από τα πολλά αυτοκίνητα που έχουν ξεμείνει στις εγκαταστάσεις.

Πέρα από δυο 9-3 MK1 κι ένα 9-5 στην προθήκη συναντάμε αρκετά ακόμα SAAB (900 και 9000), αλλά και μοντέλα άλλων εταιριών – κυρίως γαλλικών- στο υπόγειο. Ένα Citroen C5 πρώτης γενιάς, ένα Peugeot 307 CC, ένα βανάκι Renault και πολλά ανταλλακτικά, που περιλαμβάνουν μέχρι δεξαμενές για εγκατάσταση υγραερίου. Αρκετά την έχουν γλιτώσει από τις λεηλασίες, ενώ και από όσα λείπουν εξαρτήματα περισσότερο ζάντες είναι. Με άλλα λόγια, αν κάποιος μπορούσε να βρει άκρη με τα γραφειοκρατικά και να πάρει τα οχήματα (ή ορισμένα εξ αυτών) στην κατοχή του, λογικά θα μπορούσε να τα επαναφέρει σε λειτουργική κατάσταση δίχως πολλή προσπάθεια.

Get it on Google Play Download on the App Store