Φουντώνει η συζήτηση για το ηλεκτρικό Toyota Hilux

Η Toyota το έχει πάρει απόφαση να εξηλεκτρίσει το Hilux, ξεκινώντας από την προσθήκη υβριδικού συστήματος στους ντίζελ κινητήρες. Το απόλυτο βήμα, ωστόσο, είναι η πλήρης σύνδεση με το ρεύμα. Ηλεκτρικό Hilux έχει ήδη παρουσιαστεί ως πρωτότυπο, αλλά θεωρείται δεδομένο πως θα μπει στην παραγωγή. Έστω κι αν ακόμα οι Ιάπωνες δεν το ανακοινώνουν επίσημα.

Ο επικεφαλής ελαφρών επαγγελματικών της Toyota Ευρώπης μίλησε για το Hilux BEV, αλλά κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. Ο Emmanuel Beaune επιβεβαίωσε πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον γύρω από το ηλεκτρικό pick up, όμως προς το παρόν όλα βρίσκονται σε στάδιο εξέτασης: «Σίγουρα είναι μέρος της διάθεσής μας να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κινητήρια σύνολα, λύσεις και εφαρμογές. Αλλά ακόμα είναι νωρίς για να πω οτιδήποτε περισσότερο. Αυτή τη στιγμή γίνονται οι απαραίτητες έρευνες και δοκιμές, αλλά δεν μπορώ να σχολιάσω περαιτέρω».

Η Toyota γενικότερα λέει ελάχιστα για το Hilux BEV, παρότι ήδη έχει ανακοινωθεί πως θα κάνει πρεμιέρα στην Ταϊλάνδη ως ταξί. Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον 5 ηλεκτρικά Hilux θα κάνουν δοκιμαστικές διαδρομές, αλλά δεν αποκλείεται να είναι περισσότερα τελικά. Λεπτομέρειες δεν ανακοινώνονται σχετικά με το Hilux EV, αλλά εμφανισιακά τουλάχιστον έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με το κανονικό. Η κλειστή μάσκα είναι η σημαντικότερη, όπως και το πορτάκι για τη θύρα φόρτισης. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών τώρα, το μόνο που έχει ακουστεί από τα χείλη των Ιαπώνων είναι πως η αυτονομία του πρωτοτύπου, στην παρουσίασή του το 2022, κυμαίνεται στα 230 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store