Φως στο τούνελ για χαμένη BMW εδώ και 35 χρόνια

Μια εξαφανισμένη εδώ και τουλάχιστον 35 χρόνια, BMW Σειρά 5 πρώτης γενιάς ανασύρθηκε μέσα από τις λάσπες ποταμού. Θα περίμενε κανείς ότι θα ήταν διαλυμένη και παντού σάπια, παρόλα αυτά και προς έκπληξη όλων διατηρήθηκε σε αρκετά καλή κατάσταση.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ένας ψαράς στην περιοχή Dingolfing-Landau της Κάτω Βαυαρίας αντιλήφθηκε ότι στον πυθμένα του ποταμού βρίσκονταν ένα ασυνήθιστα μεγάλο αντικείμενο. Ειδοποίησε την τοπική αστυνομία και με τη βοήθεια καταδυτικού ρομπότ διαπίστωσαν αμέσως ότι το μεγάλο αυτό εύρημα, ήταν μια 520 Ε12 με τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Δύτες προσάρτησαν ιμάντες στη BMW και την ανέσυραν προσεκτικά με γερανό. Το αυτοκίνητο βρίσκονταν στο βούρκο για 35 χρόνια ή και περισσότερα, γιατί ο έλεγχος του TÜV είχε λήξει τον Δεκέμβριο του 1988. Η λάσπη φαίνεται ότι προστάτεψε την παλιά 5άρα από την σκουριά, γιατί δεν άφηνε το οξυγόνο να διεισδύσει στο αμάξωμα και στο εσωτερικό. Μετά από ένα γρήγορο πλύσιμο διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις από άτομα που μπορεί να είχαν εγκλωβιστεί.

Όμως υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από αυτή τη BMW. Παρόλο που η πινακίδα και ο αριθμός πλαισίου διασώθηκαν, η προέλευση παραμένει προς το παρόν άγνωστη. Μετά από τόσα χρόνια που ήταν άφαντη διαγράφηκαν στα στοιχεία της. Η τοπική αστυνομία κάνει έρευνα με ό,τι έχει στα χέρια της και δεν αποκλείεται να βρει κάποια άκρη. Σίγουρα πάντως κάποιος θα θέλει να την αποκτήσει και να την επαναφέρει ξανά στην αρχική της κατάσταση.

Get it on Google Play Download on the App Store