Φορτωμένο μέχρι το «ταβάνι» το VW Golf στον τάρανδο (+video)

Το VW Golf όχι μόνο πέρασε με επιτυχία το τεστ αποφυγής ταράνδου, αλλά τα κατάφερε όντας φορτωμένο όπως ένα τυπικό αυτοκίνητο ελληνικής οικογένειας που φεύγει για διακοπές.

Το Teknikens Värld, ή αλλιώς το περιοδικό που έκανε παγκοσμίως γνωστό το τεστ αποφυγής ταράνδου, δοκίμασε το γερμανικό χάτσμπακ στην ξαφνική αλλαγή πορείας, με το μέγιστο δυνατό ωφέλιμο φορτίο. Βάσει εργοστασιακών προδιαγραφών, αυτό ανέρχεται στα 1.810 κιλά. Βάρος που κλήθηκε να μανουβράρει το Golf με τουλάχιστον 72 χλμ./ώρα, προκειμένου να περάσει με επιτυχία τη δοκιμασία των Σουηδών. Το μικρομεσαίο VW φορτώθηκε με τέσσερις επιβάτες και το πορτμπαγκάζ των 381 λίτρων «τιγκαρισμένο», έχοντας τον 1.0 TSI των 110 ίππων κάτω από το καπό να κινεί τους 1,8 τόνους.

Το Golf δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο πέρασμα μεταξύ των τριών διαδρόμων, εμφανίζοντας χαμηλές κλίσεις – δεδομένου και το βάρους που κουβάλαγε- κατά τις αλλαγές πορείας, ενώ αξιοσημείωτα υψηλό εμφανίστηκε το επίπεδο πρόσφυσης από τα εμπρός ελαστικά. Τα πίσω, αντίθετα, όπως αναφέρουν οι δοκιμαστές, υπέκυψαν πιο εύκολα στις πλευρικές δυνάμεις και δεν επέτρεψαν τελικά ένα πέρασμα ταχύτερο των 72 χλμ./ώρα, αν και η προοπτική υπάρχει. Σύμφωνα με τους Σουηδούς θα βοηθούσε κι ένα πιο επιθετικό στις παρεμβάσεις του σύστημα ελέγχου ευστάθειας, καθώς το υπάρχον καλιμπράρισμα επιτρέπει αρκετή ελευθερία κινήσεων στο πίσω μέρος.

Get it on Google Play Download on the App Store