Φεύγει από τη Formula 1 η Alfa Romeo

Από το 2022 φαινόταν η δουλειά, όταν ανακοινώθηκε η σύναψη συνεργασίας μεταξύ Audi και Sauber για το 2026 και τούδε. Η Alfa Romeo έδωσε τον τελευταίο της αγώνα με την ελβετική ομάδα το περασμένο Σ/Κ, ρίχνοντας τίτλους τέλους σε ένα αξιοσημείωτα επιτυχημένο project που «έτρεχε» για περισσότερο από μια πενταετία.

Η Alfa Romeo επανήλθε στην F1 το 2017, βάζοντας το όνομά της δίπλα σε εκείνο των Ελβετών και παρέχοντας κινητήρες, οι οποίοι προέρχονται από τη Ferrari. Την επόμενη χρονιά η ομάδα μετονομάστηκε σε Alfa Romeo Racing, ονομασία που κρατάει μέχρι σήμερα. Το «μπάσιμο» της Audi στερεί από τους Μιλανέζους τον κύριο συνεργάτη τους, οδηγώντας τους προς ώρας στην πόρτα της εξόδου. «Το φινάλε της σεζόν είναι πάντα μια ειδική περίσταση», έγραψε η ομάδα του Sauber Group στη σχετική δήλωση. «Το φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι σημαίνει πως αποχαιρετούμε και τους συνεργάτες μας στην Alfa Romeo, μετά από έξι συναρπαστικά χρόνια κοινής πορείας».

Ο τερματισμός της συνεργασίας με τη Sauber, ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα το οριστικό τέλος της Alfa από την κορυφή του motorsport. Εναλλακτικές πολλές δεν υπάρχουν, αλλά θα μπορούσε να ευοδωθεί ένα συγκεκριμένο σενάριο. Αυτή τη στιγμή, μόνο μια ομάδα θα μπορούσε να υποστηρίξει project ανάλογο των Sauber-Alfa Romeo: η Haas. Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν κινητήρες Ferrari (οπότε υπάρχει η σύνδεση), αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα (οπότε «ψάχνονται» για συνεργασίες) και εκπροσωπούν στην κορυφαία μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού, μια αγορά όπου αναζητά διακαώς εδραίωση η Alfa Romeo (βλέπε Η.Π.Α.).

Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών. Αυτό που λένε οι Ιταλοί είναι πως δεν πρόκειται να γίνει καμία αποκάλυψη πριν τις 10 Δεκέμβρη, όταν η FIA θα ανακοινώσει τη λίστα συμμετοχών.

Get it on Google Play Download on the App Store