Έτσι θα είναι το νέο Toyota Prius

H Toyota έδωσε χθες στη δημοσιότητα 3 teaser, συνοδευόμενες από τη λεζάντα «Yβριδική Aναγέννηση» (ή «H Aναγέννηση του Yβριδικού»). Ο ορισμός του υβριδικού, τόσο για τον Ιάπωνα κατασκευαστή όσο και για το σύνολο της αυτοκίνησης, είναι το Prius. Όλοι, λοιπόν, αντιλήφθηκαν πως οι μυστηριώδεις φωτογραφίες αφορούσαν την 5η γενιά του.

Το κανάλι AutoYa ανέλαβε να κάνει την ολική αποκάλυψη του επερχόμενου μοντέλου, μέσω της μαγείας των ψηφιακών απεικονίσεων. Στα renderings των Ρώσων βλέπουμε το Prius MK5 να δανείζεται αφειδώς στοιχεία από τα ηλεκτρικά μοντέλα bZ, όπως εξάλλου αναμένεται να συμβεί και στην πραγματικότητα. Το αυτοκίνητο παρουσιάζεται πιο σπορ από κάθε άλλη μορφή ή έκδοση, στα 25 χρόνια που κυκλοφορεί, με την έντονα κεκλιμένη οροφή και τους φαρδείς ώμους να χαρίζουν πρωτόγνωρα σπορ προφίλ στο Prius. Ούτως ή άλλως, περιμένουμε δραματικές αλλαγές στην εμφάνιση του μοντέλου.

Αλλαγές που ενδέχεται να είναι από τις πιο ριζικές στην 25ετή πορεία του, καθώς δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε crossover. Δεδομένα, πάντως, θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα E3, που συνδυάζει στοιχεία από τη GA-C (του Corolla) και την ηλεκτρική αρχιτεκτονική bZ. Παλιότερα έχει αναφερθεί ότι εκτός από το συμβατικό υβριδικό σύνολο, που συνδυάζει βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, το νέο Prius ενδέχεται να αποκτήσει έκδοση υδρογόνου στα πρότυπα του Mirai. Περισσότερα θα μάθουμε στις 16 Νοέμβρη, όταν η Toyota θα παρουσιάσει το μυστηριώδες μοντέλο.

Get it on Google Play Download on the App Store