Έτσι θα είναι το νέο Toyota C-HR

Τεράστιες αλλαγές υφαίνονται για την επόμενη γενιά C-HR, καθώς η Toyota θέλει να ενσωματώσει στο ήδη ξεχωριστό σχεδιαστικά αμάξωμα ακόμα πιο φουτουριστικά στοιχεία, που θα εμπνέονται εν πολλοίς από το bZ4X.

Στο πρωτότυπο Prologue είδαμε την πορεία που θέλουν να ακολουθήσουν οι Ιάπωνες, για να έρθουν τα -βασισμένα σε αυτό- renderings του Kolesa.ru να μάς δείξουν το πώς θα μπορούσε να είναι η έκδοση παραγωγής. Το εμπρός μέρος να θυμίζει ξεκάθαρα το πρώτο ηλεκτρικό crossover της Toyota (και αρκετά το νέο Crown) και το πίσω να δανείζεται τη διαμόρφωση του σημερινού C-HR, αλλά με δυο πολύ λεπτά και οριζόντια φανάρια. Η χαρακτηριστική καμπύλη της οροφής, τα φωτιστικά σώματα που εκτείνονται μέχρι το προφίλ του αυτοκινήτου, αλλά και το «σκαλοπάτι» που δημιουργούν με τον προφυλακτήρα, είναι γνωρίσματα – σήμα κατατεθέν του C-HR.

Εξίσου μεγάλες αλλαγές θα συνοδεύουν τη δεύτερη γενιά του εξαιρετικά επιτυχημένου crossover, και στα μηχανικά μέρη. Η full hybrid αρχιτεκτονική του σημερινού θα εμπλουτιστεί με plug-in υβριδικά, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά χαρακτηριστικά. Όπως φανέρωσαν και τα πατενταρισμένα σκίτσα που διέρρευσαν στα τέλη του προηγούμενο έτους, το νέο C-HR θα προσφέρεται τόσο ως απλό υβριδικό (όπως το τρέχον), όσο και με PHEV σύνολο, αλλά και EV έκδοση. Πότε θα γίνουν όλα αυτά, τώρα;

Από τη στιγμή που το C-HR ανανεώθηκε στις αρχές του ’21, έχει τουλάχιστον ένα 10μηνο εμπορικής παρουσίας μπροστά του. Στα τέλη του 2023 – αρχές 2024 θα εμφανιστεί επίσημα, κατά πάσα πιθανότητα.

Get it on Google Play Download on the App Store