Έτσι θα είναι το νέο Skoda Kodiaq

Λίγες μέρες απέμειναν για το ντεμπούτο του νέου Skoda Kodiaq, έχοντας μεσολαβήσει αρκετές φορές teaser, κατασκοπευτικές φώτο και επίσημα σκίτσα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η δεύτερη γενιά του τσεχικού SUV θα είναι πολύ πιο δυναμική, αλλά και επιβλητική, σχεδιαστικά.

Το Kolesa.ru αφαίρεσε ψηφιακά το καμουφλάζ από το Kodiaq 2ης γενιάς και μας παρουσιάζει την οπτική του, σχετικά με την έκδοση παραγωγής. Όπως παρατηρούμε, οι βασικές αναλογίες παραμένουν αμετάβλητες. Το Kodiaq 2ης γενιάς όμως παρουσιάζεται σαφώς πιο σπορ, με τη γωνία που σχηματίζουν αμάξωμα και τρίτο παράθυρο να δίνουν μια εσάνς κουπέ στο πίσω μέρος, το οποίο διακρίνεται επίσης για τα -έμπνευσης Enyaq iV– πιο μακριά και δυναμικά φωτιστικά σώματα. Το «Skoda» ανάμεσά τους αναβαθμίζει την premium αύρα, όπως και η γενικότερη προσέγγιση στη σχεδίαση του αμαξώματος. Σίγουρα πάντως μιλάμε για αρκετά μεγαλύτερο αυτοκίνητο σε σχέση με πριν, κερδίζοντας 61 χλστ. στο μήκος και φτάνοντας πλέον στα 4.758 χλστ. Το μεταξόνιο μένει ανέπαφο, στα 2.791 χλστ., ενώ η διάμετρος των ζαντών ποικίλει από 17 έως 20 ίντσες. Πλάτος και ύψος είναι πιο κάτω σε αριθμούς, με 1.864 χλστ. (-18 χλστ.) και 1.657 χλστ. (-30 χλστ.).

Στα μηχανικά μέρη συνεχίζουν ακάθεκτοι οι TSI και TDI κινητήρες, με τον mild hybrid 1.5 TSI 150 PS στη βάση της γκάμας, τον 2.0 TDI των 150 ή 193 ίππων να ακολουθεί και τον 2.0 TSI στην κορυφή της ισχύος, με 204 ίππους. Για πρώτη φορά το Kodiaq θα προσφέρεται ως plug-in υβριδικό, με τον συνδυασμό του 1.5 TSI και ενός ηλεκτροκινητήρα να δίνει συνδυαστικά 204 ίππους στα τέσσερα άκρα.

Get it on Google Play Download on the App Store