Ετοιμάζεται διάδοχος της εμβληματικής Alpine A310

Η Alpine απολαμβάνει ρεκόρ πωλήσεων από την A110 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη παραγωγική ικανότητα για να καλύψει τη ζήτηση. Η γαλλική μάρκα που ανήκει στη Renault πρόκειται να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο αργότερα αυτή τη δεκαετία, όταν θα λανσαριστεί μια πλήρης γκάμα νέων προϊόντων. Σχεδιάζεται επίσης ένας σύγχρονος διάδοχος του A310, με τα σενάρια για το πώς θα μοιάζει να δίνουν και να παίρνουν.

Ας ξεκινήσουμε με μια ιστορική αναδρομή. Η A310 κυκλοφόρησε το 1971 ως διάδοχος της επιτυχημένης A110. Το μοντέλο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1971 και αρχικά διέθετε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1.6 λτ. τοποθετημένο στο πίσω μέρος με ισχύ 127 ίππων. Ήταν βαρύτερο από τον προκάτοχό του και γενικά θεωρούνταν πως δεν ήταν ένα δυνατό, με καλές επιδόσεις όχημα. Η Renault όμως έδειξε τα αντανακλαστικά της και απάντησε στους επικριτές της με μια ουσιαστική ανανέωση, το 1975. Το νέο πακέτο έφερε έναν ισχυρότερο V6 2.7 λτ. κινητήρα 150 ίππων, συνοδευόμενο από άλλα καλούδια της γαλλικής εταιρείας. Εκείνη την εποχή, ήταν το κορυφαίο αυτοκίνητο επιδόσεων της μάρκας.

Για τη σύγχρονη εκδοχή του μοντέλου, η Alpine θα χρησιμοποιήσει την Alpine Performance Platform (APP), η οποία θα δώσει στο σπορ αυτοκίνητο μεγαλύτερο μεταξόνιο και περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες. Η A310 θα διατηρήσει τη διαμόρφωση 2+2 θέσεων, αλλά θα διαφοροποιηθεί εκ των έσω και από κινητήρα εσωτερικής καύσης θα αλλάξει σε ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, για το οποίο όμως δεν γνωρίζουμε την παραμικρή λεπτομέρεια (ισχύς και χωρητικότητα μπαταρίας). Πληροφορίες θέλουν το μοντέλο να έρχεται  με ρετρό σχεδιαστικά στοιχεία, εμπνευσμένα από το αυθεντικό αυτοκίνητο σε συνδυασμό με ένα πιο κομψό προφίλ και μια υπογραφή πλήρους φωτισμού LED.

Αυτό που γνωρίζουμε, ωστόσο, είναι ότι η γαλλική εταιρεία αναμένεται να κάνει στροφή προς τον εξηλεκτρισμό, η οποία θα ξεκινήσει με το A290_β. Την κορυφαία έκδοση του σύγχρονου διαδόχου του Renault 5, δηλαδή, που περιμένουμε εντός του 2024. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα crossover GT κατηγορίας C. Ο πλήρως ηλεκτρικός αντικαταστάτης της τρέχουσας A110 θα φτάσει το 2026 και περίπου δύο χρόνια αργότερα, τη σκυτάλη θα πάρει η A310. Σκοπός της Alpine είναι ως το τέλος του 2026 να έχει στη γκάμα της μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με 7 ολοκαίνουρια μοντέλα να βρίσκονται στον κατάλογο της εταιρείας μέχρι το 2030.

Get it on Google Play Download on the App Store