Έρχεται Ευρώπη το νέο Toyota Land Cruiser

H τελευταία γενιά Land Cruiser έχει ξετινάξει τα ταμεία σε όποια αγορά έχει λανσαριστεί, φτάνοντας να δημιουργεί λίστες αναμονής που αγγίζουν τα 4 χρόνια. To μέγεθος της επιτυχίας πολλαπλασιάζεται, όταν λάβουμε υπόψη πως το ιαπωνικό SUV δεν διατίθεται ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Αμερική! Δεν διατίθεται ακόμα, για να είμαστε ακριβείς. Η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα τα ανάλογα teaser, που προαναγγέλουν την άφιξη του J300 σε δυο από τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως.

Στις Η.Π.Α. μάλιστα δεν υπάρχει καμία εκπροσώπηση από Land Cruiser, οπότε η είδηση αφορά την επιστροφή του ιστορικού ονόματος εκεί. Στα μέρη μας αντίθετα πωλείται ακόμα το Prado, το οποίο θα δώσει τη θέση του στη 10η γενιά έπειτα από μια εμπορική πορεία διάρκειας 14 ετών (από το 2009 στην αγορά). Το νέο Land Cruiser θα γίνει το πέμπτο μέλος της οικογενείας των SUV Toyota στην Ευρώπη στα τέλη του έτους-αρχές 2024, μετά τα Yaris Cross, Corolla Cross, RAV4 και Highlander (σε επιλεγμένες χώρες το τελευταίο).

Το Land Cruiser J300 πατάει στην πλατφόρμα πλατφόρμα GA-F, μια σκληροτράχηλη εκδοχή της TGNA με πλαίσιο τύπου σκάλας, κι εφοδιάζεται με δυο καινούργιους twinturbo V6, έναν σε κάθε μέτωπο καύσης. Ο 3.3 V6 πετρελαιοκινητήρας παράγει 309 ίππους και 700 Nm ροπής, ενώ η απόδοση του 3.5 V6 βενζινοκινητήρα διαμορφώνεται στα 415 άλογα και τα 650 Nm. Αμφότερα συνεργάζονται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων και επωφελούνται από τη μείωση του βάρους, που ανέρχεται στα 200 κιλά. Ούτως ή άλλως, με τους 415 ίππους του 3.5 V6 twinturbo μιλάμε για το ισχυρότερο Land Cruiser όλων των εποχών.

Get it on Google Play Download on the App Store