Επισκευή λακκούβας σε 8 λεπτά από την JCB! (+video)

Όποιος ζει και οδηγεί στην Ελλάδα, δεν μπορεί να μην γνωρίζει πως μια από τις συνηθέστερες «καρμανιόλες» των δρόμων είναι οι λακκούβες. Αυτά τα κενά στο οδόστρωμα, που έχουν την τάση να μεγαλώνουν υπό κανονικές συνθήκες και να καλύπτονται με χαλίκι ή άλλα πρόχειρα μέσα όταν ζυγώνουν δημοτικές εκλογές, αφού πρώτα έχουν περάσει μήνες -στην καλύτερη. Πώς θα σας φαινόταν να επισκευάζονταν σε μόλις 8 λεπτά; Αυτό δηλώνει περήφανα η JCB για το νέο της μηχάνημα, Pothole Pro!

To πιο πρόσφατο δημιούργημα της βρετανικής εταιρίας συνδυάζει 3 λειτουργίες σε 1: κόβει την άσφαλτο, περνάει πίσσα και τη στρώνει μόνο του, καθιστώντας περιττή την ύπαρξη πολυμελούς πληρώματος και επιπλέον μηχανημάτων, κατεβάζοντας τον χρόνο επισκευής μιας λακκούβας έως τα 8 λεπτά! Η JCB υποστηρίζει πως το Pothole Pro μπορεί να καλύψει 250 τετραγωνικά μέτρα σε μια βάρδια, οπότε βάλτε με το μυαλό σας πόσες «τάφρους» μπορεί να επιδιορθώσει σε 8 ώρες. Επιπλέον, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ./ώρα. Κάτι που σημαίνει πως δεν χρειάζεται φορτοεκφόρτωση σε τρέιλερ για να μετακινηθεί από το ένα σημείο στο άλλο, άρα ούτε και φορτηγό να το κουβαλάει.

Το Pothole Pro καθαρίζει αρχικά την λακκούβα με την ειδική βούρτσα, έπειτα ρίχνει το επιδιορθωτικό υλικό και κατόπιν το στρώνει. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του, κατά τη διάρκεια δοκιμών επισκεύασε 51 λακκούβες σε 20 μέρες. Ένα παραδοσιακό συνεργείο αποκατάστασης, για την ίδια δουλειά, θα ήθελε 63 ημέρες! Το κόστος του φτάνει τώρα, φτάνει τις 165.000 λίρες (185.302 ευρώ). Η ταχύτητα δε, παίζει σημαντικό ρόλο σε εργασίες του είδους στη Μεγάλη Βρετανία. Για το έτος 2019-2020 σε Αγγλία και Ουαλία κατατέθηκαν περίπου 1,5 εκατομμύρια αναφορές λακκουβών! Για να μην αισθανόμαστε μόνοι μας…

Get it on Google Play Download on the App Store