Επιμένει χειροκίνητα το νέο Subaru WRX (+video)

Όσο πλησιάζουμε στο ντεμπούτο του νέου WRX, τόσο η Subaru μας δίνει δόσεις από το πολυαναμενόμενο μοντέλο. Ετούτη είναι από τις πλέον ευχάριστες, καθώς επιβεβαιώνει πως ο καινούργιος «Ρεξ» θα είναι χειροκίνητος!

Στο σύντομο video που δημοσίευσε η Subaru Αμερικής, βλέπουμε το επερχόμενο WRX να τα δίνει όλα στο χώμα και να μας παραπέμπει στο ένδοξο παρελθόν των «Πλειάδων» στα ράλλυ. Στα πλάνα διακρίνουμε και τη φιγούρα του αυτοκινήτου, σε πορτοκαλί απόχρωση, από την οποία ξεχωρίζει η κεκλιμένη γραμμή της οροφής και οι γωνιώδεις θόλοι των τροχών. Πριν από όλα αυτά όμως, με σημειολογικό χαρακτήρα και ανάλογη προτεραιότητα, οι Αμερικανοί μας προσφέρουν μια ματιά σε έναν λεβιέ κιβωτίου και ένα χέρι, που τον ανακατεύει.

Χαράς ευαγγέλια για όλους τους θιασώτες της μηχανικής μετάδοσης, που παραμένει η στάνταρ επιλογή στο WRX! Οι σχέσεις που την απαρτίζουν είναι 6, ενώ για αυτούς που δεν αρέσκονται στη χορογραφία δεξιού χεριού-ποδιών θα υπάρχει και CVT. Σύμφωνα με πληροφορίες από Ιαπωνία μεριά, το νέο WRX θα είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά κατά 5 εκατοστά σε μήκος και πλάτος2,5 εκατοστά χαμηλότερο, ενώ το μεταξόνιο θα αυξηθεί κατά 2 πόντους. Κάτω από το καπό αναμένεται να πάρει θέση ένας boxer 2.4 λίτρων υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με ισχύ 290 ίππων, ενώ για το κορυφαίο STI θα ανέβει αρκετά ψηλότερα, στους 350 ίππους κατ’ ελάχιστο! Η δύναμη εξυπακούεται θα περνάει και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive.

Υπομονή μέχρι το φθινόπωρο, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα.

Get it on Google Play Download on the App Store