Έπεσε η μπαταρία από κινεζικό ηλεκτρικό! (+video)

Τα κινεζικά αυτοκίνητα αναμφίβολα έχουν σημειώσει τεράστια βήματα προόδου. Και μόνο το γεγονός ότι πλέον παίρνουν 5 αστέρια στα crash tests του Euro NCAP, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη. Αυτά, όμως, είναι τα κινεζικά που έρχονται στην Ευρώπη. Γιατί υπάρχουν και τα κινεζικά…κινεζικά. Τα μοντέλα της εγχώριας αγοράς, με τις κάπως… χαμηλότερες απαιτήσεις σε προδιαγραφές. Από ένα τέτοιο, λοιπόν, έπεσε ολόκληρη η μπαταρία ενώ το όχημα κινούταν!

Το πρωτοφανές περιστατικό καταγράφηκε από κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας κάπου στα περίχωρα της Σιτσουάν. Το επίμαχο ηλεκτρικό είναι ένα Cao Cao 60, που δεν απαντάται σε αντιπροσωπείες για το ευρύ αγοραστικό κοινό. Δεν πωλείται δηλαδή κανονικά, αλλά αποτελεί μέρος του στόλου της υπηρεσίας μετακινήσεων που «τρέχει» η Geely (σαν κινεζική Uber φανταστείτε). Όποιος θέλει να ενταχθεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση μπορεί να αγοράσει (πέρα από να δουλεύει ως οδηγός) το 60, έναντι 119.800 γουάν (15.226 ευρώ).

Το καινοτόμο χαρακτηριστικό του Cao Cao 60 είναι οι αποσπώμενες μπαταρίες, που μπορούν να αντικατασταθούν σε μόλις 30 δευτερόλεπτα! Το θέμα είναι ότι, όπως αποδεικνύουν τα πλάνα, η αφαίρεση της συστοιχίας δύναται να πραγματοποιηθεί και «αναρχοαυτόνομα». Πιθανότατα λόγω δυσλειτουργίας στο σύστημα συγκράτησης των μπαταριών, ολόκληρη η μονάδα βρέθηκε στο έδαφος ενώ ένα Cao Cao κινείτο κανονικά στο δρόμο! Προφανώς με το που έφυγε η μπαταρία νέκρωσαν τα πάντα στο αυτοκίνητο, το οποίο ευτυχώς δεν είχε μεγάλη ταχύτητα και ο οδηγός του μπόρεσε να το ακινητοποιήσει σε λίγα μέτρα. Οι Κινέζοι δεν αποσαφηνίζουν αν το επίμαχο 60άρι είχε προβεί πρόσφατα σε αλλαγή μπαταρίας, κάτι που θα σήμαινε ότι η καινούργια δεν ασφαλίστηκε σωστά από τους μηχανικούς του συνεργείου.

Get it on Google Play Download on the App Store