Εκθαμβωτική η νέα Lancia 037 στο απέραντο γαλάζιο

Από το Μάιο του 2021, όταν η Kimera Automobili έκανε την πρώτη της εμφάνιση η EVO37, η σύγχρονη μετενσάρκωση της Lancia 037 δεν έχει σταματήσει να πρωταγωνιστεί στα όνειρα χιλιάδων petrolheads. Όποιο χρώμα και να φοράει, όπως και να βάφονται οι 19άρες ζάντες. Όταν, όμως, έχεις μπροστά σου το απέραντο γαλάζιο και συνδυασμό του με χρυσαφί «πατούμενα», τότε περνάμε σε άλλο επίπεδο ονειρώξεων.

Η EVO37 που βλέπουμε είναι η πρώτη αμερικανική, ήτοι η πρώτη που πωλήθηκε σε κάτοχο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Λεπτομέρειες περί αυτού δεν ανακοινώνονται, πέρα από ότι είναι γνωστός συλλέκτης και επιχειρηματίας. Ο χρωματικός συνδυασμός και τα ρετρό κίτρινα φανάρια ήταν προσωπική του επιλογή, όπως και το όνομα του αυτοκινήτου. «Edda» αποκαλείται η υπ’ αριθμόν 008 37άρα, λόγω της λατρείας του ιδιοκτήτη για τον Ennio Morricone και της σοπράνο Edda Dell’Orso, η οποία ερμηνεύει πολλά από τα κομμάτια του θρυλικού μουσικοσυνθέτη. Το γαλάζιο χρώμα εμπνέεται από το ανάλογο που καλύπτει πολλά αμερικανικά αγωνιστικά, αλλά και τη θάλασσα που λούζει τις ακτές της Καλιφόρνια.

Στο κέντρο της EVO37 συναντάμε τον θρυλικό τετρακύλινδρο τούρμπο των 2.1 λίτρων, σε μια εκ βάθρων αναβαθμισμένη εκδοχή με 507 άλογα και 550 Nm! Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου κρατάει το βάρος στα 1.000 κιλά, διαμορφώνοντας την αναλογία κιλών ανά ίππο στο 1,97. Η κίνηση εξακολουθεί να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, μέσω χειροκίνητου κιβωτίου. Η ανάρτηση είναι υπόθεση της Öhlins, ενώ προαιρετικά διατίθενται κεραμικά δισκόφρενα της Brembo.

Η παραγωγή θα περιοριστεί στις 37 μονάδες, με την Kimera Automobili να αναφέρει πως έχουν μείνει μόνο 7 διαθέσιμες. Η εναπομείνασα αυτή επτάδα διατίθενται πλέον σε υψηλότερη τιμή, ξεκινώντας από τις 540.000 ευρώ αντί των 480.000 που ίσχυε αρχικά.

Get it on Google Play Download on the App Store