Δίτροχο Ρεκόρ Γκίνες από το Ranger Raptor (+video)

Ακούς για ρεκόρ από το Ranger Raptor και αμέσως βάζεις με το μυαλό σου βουνά, λόφους, άλματα και γενικότερα, εκτός δρόμου περιπέτειες. Το «δίτροχο» στον τίτλο, όμως, δημιουργεί προβληματισμό. Ταυτόχρονα, ωστόσο, είναι και κατατοπιστικό. Τι έκανε ο «Ράπτορας» στις δυο ρόδες;

Στα χέρια του εγνωσμένης αξίας stunt driver, Paul Swift, το κορυφαίο pick up της Ford στην Ευρώπη σηκώθηκε στη δεξιά του πλευρά, έμεινε εκεί για αρκετά δευτερόλεπτα και πέρασε ανάμεσα από ένα κενό, με πλάτος μόλις 88 εκατοστά! Ο Βρετανός πολυ-κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες σήκωσε ακριβώς όσο χρειαζόταν το Raptor στα δεξιά, δίνοντάς του τέτοια γωνία ώστε να περάσει ανάμεσα από ένα κενό 23+ φορές μικρότερο από το πλάτος του! Το Ranger Raptor είναι 2.028 χλστ. φαρδύ, ζυγίζοντας παράλληλα πάνω από 2.450 κιλά.

Οι θηριώδεις διαστάσεις ανάγκασαν τον Swift και την ομάδα του σε τροποποιήσεις στη ράμπα, προκειμένου να αντέξει την επαφή με το κτήνος του «Μπλε Οβάλ». Ο Βρετανός κασκαντέρ δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα και με τις μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων, που έκαναν τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε δυο τροχούς εξαιρετικά δυσχερή. Τελικά τα κατάφερε, αλλά όχι πριν να περάσουν μπόλικες ανεπιτυχείς προσπάθειες. Ο Swift κατέρριψε το προηγούμενο σχετικό ρεκόρ κατά 1 εκατοστό, προσθέτοντας άλλο μια επίδοση Γκίνες στη συλλογή του. Και παρότι τον δυσκόλεψε, είχε να πει μόνο τα καλύτερα για το Ford: «Έχω χρησιμοποιήσει αυτό το αυτοκίνητο για πολλά πρόσφατα ακροβατικά, σε διάφορα γυρίσματα για ταινίες που έχουμε κάνει, και πιστεύω πως είναι άφθαρτο».

Get it on Google Play Download on the App Store