Διαλεχτή Γερμανίδα BMW M4 DTM Champion

Μια από τις μόλις 9 BMW M4 DTM Champion Edition βγήκε για γύρο σχηματισμό στις αγγελίες, φέρνοντας στους υποψήφιους αγοραστές μια άκρως γερμανική και πρωταθληματική αύρα.

Το 2022 ο Νοτιοαφρικανός Sheldon van der Linde κατέκτησε τον τίτλο στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, οδηγώντας μια M4 βαμμένη σε έναν συνδυασμό κόκκινου-μαύρου-κίτρινου-λευκού. Χρώματα που αφενός παραπέμπουν στη σημαία της Γερμανίας (ειδικά από μπροστά), αφετέρου στον βασικό χορηγό της ομάδας Schubert Motorsport, δηλαδή τη Shell. Για να γιορτάσουν την τεράστια επιτυχία τους, οι Γερμανοί αποφάσισαν να βάλουν ανάλογη φορεσιά σε 9 M4 και να δημιουργήσουν μια από τις πιο ιδιαίτερες, αλλά και συλλεκτικές εκδόσεις της G82

To αυτοκίνητο είναι γεμάτο λεπτομέρειες παντού, μέσα-έξω, ακόμα και στις ασφάλειες των θυρών. Τα απαραίτητα λογότυπα στα προσκέφαλα εξυπακούονται, όπως και ο αριθμός με τα αρχικά του van der Linde σε πόρτες-φτερά και πίσω κρύσταλλα αντίστοιχα. Το τιμόνι προέρχεται από τη CSL, για ακόμα πιο αγωνιστική αίσθηση, ενώ η χάραξη της πίστας του Χόκενχαιμ (όπου σφράγισε τον τίτλο ο Νοτιοαφρικανός) δεσπόζει σε πλακέτα στη βάση της κεντρικής κονσόλας.

Στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν αλλαγές, με τον 3.0λιτρο εν σειρά εξακύλινδρο twinturbo στα 510 άλογα και τα 650 Nm. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος xDrive (530 ίπποι η τετρακίνητη Competition, μετά το facelift) και του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, επιτυγχάνοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δλ. και φτάνοντας εν ριπή οφθαλμού στον κόφτη των 250 χλμ./ώρα. Άπαξ, όμως, και μιλάμε για τόσο διαφορετική εμφάνιση εντός-εκτός, με την ανάλογη συλλεκτικότητα των μόλις 9 κομματιών (η υπ’ αριθμόν 3, εν προκειμένω), δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο από πολλές χιλιάδες ευρώ για την αγορά της: «μόλις» 169.900 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store