BMW M3 E30 με μοτέρ E46 και ύποπτο ιστορικό

Κατά τους περισσότερους φίλους των BMW, ο τίτλος για την καλύτερη M3 όλων των εποχών κρίνεται μεταξύ των E30 και E46. Ασχέτως έκδοσης και απόδοσης, η πρώτη και η τρίτη κατά σειρά M3 λογίζονται ως τα αποκυήματα της μηχανολογικής έμπνευσης του M Division. Υπάρχει κάποιος λόγος να μην συνδυάζονται;

Η μπλε «30άρα», με καρδιά «46άρας», απαντά υψίσυχνα «απολύτως κανένας»! Κάτω από το καπό εδρεύει πλέον ο S54 εξακύλινδρος εν σειρά των 3.246 κ.εκ., απόδοσης 343 ίππων στις 7.900 σ.α.λ. Αντλία βενζίνης και υδραυλικής υποβοήθησης, εναλλάκτης, ιμάντας, εντατήρες, θερμοστάτης, έδρες βαλβίδων και πολλαπλή εξαγωγής έχουν αντικατασταθεί με νέα εξαρτήματα. Ένα 5άρι κιβώτιο της ZF έχει αναλάβει τη μεταφορά της ισχύος στους πίσω τροχούς, με «πύργο» για να είναι πιο κοντά στο χέρι και να εξασφαλίζει ταχύτερες αλλαγές.

Δείτε ακόμα: Πόσα θα δίνατε για μια σπάνια BMW M3 E30 Evo II;

Το εσωτερικό είναι εξ ολοκλήρου ανανεωμένο, με επενδύσεις alcantara και suede, ενώ συναντάμε ρυθμιζόμενα μπάκετ της Recaro. Αναρτήσεις, φρένα και τροχοί είναι καινούργιο, ενώ το μοτέρ είχε 159.000 χλμ. όταν τοποθετήθηκε. Ο ιδιοκτήτης όμως, υποστηρίζει πως έχει διανύσει μόλις 29 χλμ. – όσα δηλαδή λέει το κοντέρ (προφανώς εννοεί μετά τα νέα ανταλλακτικά)! Και κάπου εδώ αρχίζουν τα περίεργα.

Το αυτοκίνητο αρχικά εκλάπη τον Δεκέμβριο του 1991 και βρέθηκε ένα μήνα μετά, τον Γενάρη του ’92. Το 1994 δηλώθηκε για πρώτη φορά «ολική», ενώ το 2001 ξαναδηλώθηκε ως τέτοια. Πλέον, χαρακτηρίζεται ως αντίκα. Ο πωλητής δηλώνει πως αγόρασε τη M3 το 2015, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της ανακατασκευής/τροπέτου εν μέσω καραντίνας, φέτος. Όπως φαίνεται σε μια φωτογραφία, η BMW ήταν κόκκινη και τρακαρισμένη πριν τις εργασίες και το Le Mans Blue χρώμα. Έγγραφα και αποδείξεις για τις εργασίες και το κόστος τους (κάπου στις 13.000 δολάρια το σύνολο) υπάρχουν, όμως γενικά η εν λόγω M3 E30/46 συνοδεύεται από αρκετά ύποπτο ιστορικό.

Διαβάστε επίσης: Η πιο ειλικρινής αγγελία αυτοκινήτου!

Παρόλα αυτά, δεν έχει εμποδίσει το ποσό της δημοπρασίας από το να φτάνει προς το παρόν τις 45.000 δολάρια (38.458 ευρώ) και με 2 ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωσή της.

 

Get it on Google Play Download on the App Store