BMW: «Δεν είναι premium κατασκευαστής η Tesla»

Η Tesla έχει κατορθώσει απίστευτα πράγματα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ένα εξ αυτών, το γεγονός πως μπαίνει διαρκώς «στο μάτι» μεγάλων δυνάμεων, όπως η BMW. Κάτι που δεν κάθεται καλά στους Βαυαρούς, οι οποίοι δεν διστάζουν να ρίξουν τα βέλη τους στην αμερικανική εταιρία, όποτε τους δοθεί η ευκαιρία.

Μια συνέντευξη στη Handelsblatt λειτούργησε ως πάσα «πάρε βάλε» στον CEO της εταιρίας, που έχει επικρίνει και παλιότερα την Tesla. Ο Oliver Zipse ρωτήθηκε σχετικά και όχι μόνο δήλωσε πως δεν θεωρεί ως ανταγωνιστή τα αυτοκίνητα του Elon Musk, αλλά καυστηρίασε τα επίπεδα ποιότητας και αξιοπιστίας αυτών: «H Tesla δεν αποτελεί μέρος του premium τμήματος της αγοράς. Εμφανίζουν πολύ μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης, λόγω μείωσης τιμών. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό, καθώς βλέπουμε μπροστά. Εκεί που διαφέρουμε είναι στα ποιοτικά στάνταρ και την αξιοπιστία. Έχουμε διαφορετική οπτική στην ικανοποίηση των καταναλωτών».

Σε ελεύθερη μετάφραση ο Zipse λέει πως τα Tesla πουλάνε λόγω των καλών τιμών τους, οι οποίες προκύπτουν από το περιθώριο κέρδους που εξασφαλίζει η Tesla, παράγοντας αυτοκίνητα υστερούντα ποιότητας και αξιοπιστίας! Όσο κι αν απαξιώνει ο Γερμανός όμως, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Για το πρώτο 9μηνο του έτους, η Tesla ξεπέρασε τη Mercedes σε πωλήσεις στις Η.Π.Α. και βρίσκεται σε απόσταση βολής από την BMW, με 230.885 ταξινομήσεις αντί 245.864. Και μιλάμε για τις συνολικές πωλήσεις της BMW. Αν η σύγκριση πάει στα ηλεκτρικά, τα Model Y/3/S/X είναι έτη φωτός μπροστά από τα i3/i4/iX3 και iX.

Get it on Google Play Download on the App Store