Αυτοκίνητο Xiaomi με όνομα Ferrari!

Οι εταιρίες τεχνολογίας έχουν μπει για τα καλά στον αγώνα παρουσίασης αυτοκινήτου. Η Sony έχει ήδη λανσάρει το δικό της, σε μορφή πρωτοτύπου, η Apple το ετοιμάζει και η Xiaomi έχει βαλθεί να την ξεπεράσει, κερδίζοντας τη μεταξύ τους κόντρα. Προκειμένου να το πετύχει, επιστρατεύει μέχρι την ίδια τη Ferrari!

Όχι μηχανικά ή ευθέως, αλλά εμπορικά και πλαγίως. Το πρώτο αυτοκίνητο του τεχνολογικού κολοσσού κυκλοφορεί με τον κωδικό MS11, ωστόσο δημοσιεύματα από την Κίνα αναφέρουν πως το κανονικό του όνομα, αυτό δηλαδή με το οποίο θα βγει στην αγορά, θα είναι διαφορετικό. Και πολύ ιταλικό. Όπως αναφέρει το  Car News China, η έκδοση παραγωγής του MS11 θα δανειστεί την ονομασία της Μόντενα! Σε περίπτωση που διαφεύγει της μνήμης, Modena λεγόταν και ο διάδοχος της Ferrari F355, ήτοι η 360.

H είδηση ακόμα δεν επιβεβαιώνεται από την Xiaomi, ωστόσο μοιάζει πολύ πιθανό να δούμε την επιστροφή του ονόματος «Modena». Το ρεπορτάζ των Κινέζων δείχνει πως τα «βαφτίσια» έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται προς το τέλος της χρόνιας. Αξίζει, δε, να τονίσουμε πως αυτό δεν είναι το πρώτο supercar χαρακτηριστικό που θα ενστερνιστεί ο τετράτροχος αδερφός των Redmi, καθότι δανείζεται στοιχεία και από McLaren! Πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν, αλλά γνωρίζουμε από το 2021 πως το αυτοκίνητο της Xiaomi θα μοιραζόταν στοιχεία με το P7 της XPeng, η οποία αποτελεί συνεργάτη της εταιρίας τεχνολογίας. Αν ισχύουν οι πληροφορίες, τότε μιλάμε για 267 ίππους/390 Nm στη βασική μονοκινητήρια έκδοση και 450 ίππους/655 Nm.

Το MS11/Modena αναμένεται να πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του εντός του 2023, με την έναρξη των πωλήσεων να γίνεται στις αρχές του 2024 και βασική τιμή γύρω στις 200.000 γουάν (25.520 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store