Αυτό είναι το εντυπωσιακό νέο Tesla Model 3

Το Tesla Model 3 κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά των ηλεκτρικών, καταλαμβάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις την πρώτη θέση γενικής. Από το 2017 που παρουσιάστηκε, το Model 3 επί της ουσίας έκανε mainstream την ηλεκτροκίνηση και εξελίχτηκε σε παράδειγμα προς μίμηση, με εξαίρεση τα προβλήματα ποιότητας κι αξιοπιστίας. Οι Αμερικανοί μέχρι σήμερα δεν το έχουν αγγίξει, μη θέλοντας να ρισκάρουν την αλλοίωση μιας τόσο επιτυχημένης συνταγής, όμως ο ανταγωνισμός -που εν πολλοίς δημιούργησαν οι ίδιοι- δεν επιτρέπει «αγρανάπαυση».

Η σχεδιαστική ανανέωση επιβάλλεται, καθώς η κατηγορία πλέον βρίθει εντυπωσιακών σχημάτων. Όσο καλό κι αν είναι το Model 3, όσο κι αν βοηθούν οι προωθητικές ενέργειες, δεν παύει να είναι μοντέλο 6ετίας – και μάλιστα ένα, που έχει κυκλοφορήσει (άρα και συνηθίσει το μάτι) πολύ. Η Tesla ετοιμάζει το φρεσκάρισμα του best seller της, όμως μέχρι τώρα δεν είχε εμφανιστεί ούτε κατασκοπευτική φώτο με καμουφλάζ. Μια κι έξω ήρθε η αποκάλυψη, από κάποιον -λογικά πρώην ή δυσαρεστημένο- εργαζόμενο της εταιρίας, που τράβηξε την κουκούλα από το Model 3 και μαζί της, το επίμαχο καρέ.

Όπως βλέπουμε το ανανεωμένο Model 3 αλλάζει σε μεγάλο βαθμό μπροστά, υιοθετώντας πολύ πιο αιχμηρές και δυναμικές γραμμές. Το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων αναβαθμίζει το δυναμισμό του σχήματος, αντλώντας επιρροές από το πρωτότυπο Roadster (που ακόμα το περιμένουμε) και ερχόμενο πιο κοντά στα πρότυπα των μεγαλύτερων Model S/X. Δυστυχώς εικόνα από το πίσω μέρος δεν έχουμε, ωστόσο δεν θα πρέπει να περιμένουμε τέτοιας έκτασης αλλαγές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στα τέλη του καλοκαιριού, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στις αρχές του επόμενου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store