Audi e-tron GT πήρε φωτιά μέσα στο συνεργείο

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς στα ηλεκτρικά δεν ελλοχεύει μόνο στα κλειστά πάρκινγκ. Όπως απέδειξε ένα Audi e-tron GT, που τυλίχτηκε στις φλόγες μέσα στο συνεργείο, οποιοδήποτε κλειστό κτήριο είναι επίφοβο.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε εξουσιοδοτημένη μονάδα της Audi στην Ιντιάνα, στο χώρο της συντήρησης. Ένα e-tron GT που βρισκόταν εκεί για σέρβις, άρπαξε φωτιά στα καλά καθούμενα και ενώ ήταν στο αναβατόριο. Ο συναγερμός σήμανε αμέσως, ενώ τάχιστα ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης του κτιρίου, προλαμβάνοντας την επέκταση της πυρκαγιάς. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ήταν στον αέρα δυσχέρανε σε πολύ μεγάλο βαθμό το έργο των πυροσβεστών, την ώρα που η κλειστή φύση του χώρου εγκλώβιζε τους καπνούς και δημιουργούσε αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Μετά από τεράστια προσπάθεια και αφού οι φλόγες είχαν τεθεί υπό έλεγχο, οι πυροσβέστες κατάφεραν να κατεβάσουν το λαμπαδιασμένο e-tron και στη συνέχεια να το μεταφέρουν έξω, χρησιμοποιώντας γερανό. Λόγω των μπαταριών η πλήρης κατάσβεση χρειάστηκε πολλές ώρες, ενώ όπως αναφέρει τόσο η έκθεση της πυροσβεστικής όσο και οι αναφορές των τεχνικών της αντιπροσωπείας, το αυτοκίνητο δεν φόρτιζε. Η πυρκαγιά στο Audi σημειώθηκε ενόσω απλά περίμενε τη συνέχιση των εργασιών συντήρησης, δίχως να βρίσκεται συνδεδεμένο στην πρίζα. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πως το εν λόγω μοντέλο έχει ανακληθεί αρκετές φορές για το φόβο (αυτ)ανάφλεξης. Η τελευταία ήταν τον Μάρτιο και οδήγησε 1.042 αυτοκίνητα στα συνεργεία, μόνο στις Η.Π.Α. Άγνωστο αν αυτό που έγινε παρανάλωμα ήταν μέρος της συγκεκριμένης παρτίδας.

Get it on Google Play Download on the App Store