Aston Martin: «Δεν αγοράζει κανένας σεντάν»

Η Aston Martin έχει παρουσιάσει δυο από τα ομορφότερα σεντάν όλων των εποχών: τη Lagonda (1976-1990) και τη Rapide (2010-2020). Μπορεί οι Βρετανοί να είναι περισσότερο γνωστοί για τα κουπέ και καμπριολέ τους, αλλά και εσχάτως τα SUV (με την DBX), ωστόσο έχουν κοντά στα 30 χρόνια ιστορία με τις λιμουζίνες, έστω με μόλις δυο μοντέλα. Τρίτο δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε, όπως δηλώνει ο επικεφαλής στρατηγικής μάρκετινγκ της εταιρίας.

Ο Alex Long μίλησε σε αυστραλιανά Μέσα για τη διαμόρφωση της μελλοντικής γκάμας των Aston Martin, από την οποία θα συνεχίσουν να απουσιάζουν οι «κούρσες»: «Η απήχηση των σεντάν έχει σχεδόν μηδενιστεί στο αγοραστικό κοινό, ακόμα και σε κατηγορίες που παραδοσιακά μεσουρανούσαν. Η Aston Martin είναι το πιο πολυτελές και υπερ-βρετανικό brand στον κόσμο, οπότε υποχρέωσή μας είναι να προσφέρουμε στους αγοραστές ό,τι ζητάνε». Με άλλα λόγια, το ενδεχόμενο Rapide 2ης γενιάς διαγράφεται οριστικά από το Gaydon.

Αυτή τη στιγμή το lineup της Aston αποτελείται από τις DB12, DBS, Vantage και DBX, ενώ στο τέλος της χρονιάς αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της η Valkyrie. Προς το 2026 περιμένουμε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τους Βρετανούς, ενώ πιο μακριά στο μέλλον (γύρω στο τέλος της δεκαετίας) δεν αποκλείεται να δούμε και δεύτερο SUV, μικρότερο από την DBX. Σεντάν, πάντως, κατά πάσα βεβαιότητα δεν πρόκειται να ματαδούμε.

Get it on Google Play Download on the App Store