Στη χώρα μας το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι απλό: πληρώνεις το αντίτιμο που αντιστοιχεί σε δεδομένο χρονικό διάστημα και αν το αυτοκίνητο είναι εκεί μετά το πέρας του χρόνου, δέχεσαι πρόστιμο. Δεν πληρώνεις; Κλίση στο παρμπρίζ ή και αφαίρεση πινακίδων, αναλόγως του σημείου. Στις Η.Π.Α. ωστόσο τα πράγματα είναι ελαφρώς διαφορετικά.
Δείτε ακόμα: To Google Maps έστειλε 100 οδηγούς στα χωράφια! (+video)
Εκεί υπάρχουν κάποιες ζώνες, στις οποίες η στάθμευση είναι ελεύθερη για ορισμένο χρονικό ορίζοντα. Συνήθως η διάρκεια ορίζεται στις 2 ώρες. Μετά το πέρας τους, ο οδηγός καλείται να πληρώσει κανονικά. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει μια πολύ μεγάλη «τρύπα» στο μέτρο. Μετά τις 2 ώρες, η νομοθεσία ορίζει πως η θέση πρέπει να ελευθερωθεί. Δεν ορίζει από ποιο αυτοκίνητο θα επανακαταληφθεί. Όπερ εστί πως πολλοί Αμερικανοί απλά κάνουν μια όπισθεν από το σημείο, η θέση σημειώνεται ως «ελεύθερη» και κατόπιν ξαναπαρκάρουν! Ή ακόμα πιο απλά, το αφήνουν παρκαρισμένο για όσο θέλουν και ισχυρίζονται στα όργανα της τάξης πως έφυγαν. Η αστυνομία δεν έχει κάποιο μέσο ταυτοποίησης, ώστε να μπορεί εμπράκτως να αποδεικνύει πως το τάδε αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στο ίδιο σημείο για 4 ώρες επί παραδείγματι, με την χρήση της ανωτέρω «λαμογιάς». Χρήση οπτικού υλικού είναι δύσκολη, καθώς θα πρέπει να υπάρχει απτή απόδειξη είτε της στιγμής που το αυτοκίνητο πραγματοποιεί την μανούβρα, είτε ότι είναι «ξεχασμένο».
Οπότε κάποια αστυνομικά τμήματα στο Μίσιγκαν, βρήκαν την λύση μέσω… κιμωλίας! Με την πτυσσόμενη λαβή που βλέπετε, η οποία φέρει το αγαπημένο υλικό των μαθητικών μας χρόνων, μαρκάρουν τα ελαστικά των αυτοκινήτων. Αν το αυτοκίνητο δεν κουνηθεί, το ίδιο συμβαίνει με το σημάδι. Ο οδηγός μπορεί να πει ό,τι θέλει, όμως οι αστυνομικοί έχουν την απόδειξη που χρειάζονται για να του «ράψουν κοστούμι» (15 δολάρια είναι η κλήση).
Διαβάστε επίσης: Αστυνομικοί σπάνε παράθυρα και τον πετάνε έξω (+video)
Παρόλα αυτά, στην πόλη του Saginaw το μέτρο κρίθηκε ως «αντισυνταγματικό» από το τοπικό δικαστήριο. Η αιτιολόγηση βασίστηκε στο γεγονός πως η προσθήκη της κιμωλίας στα ελαστικά συνιστά βανδαλισμό, ενώ και το ίδιο το μέτρο χαρακτηρίστηκε ως καθαρά εισπρακτικό!