Απαράμιλλη νέα Alfa Romeo Giulia Super 240 ίππων! (+video)

Η σύγχρονη Alfa Romeo Giulia μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά η πρώτη, η αρχέγονη, η γνωστή και ως «Super» είναι μια από τις πλέον εμβληματικές παρουσίες της αυτοκίνησης. Οι alfisti το ξέρουν, οι Alfaholics επίσης, εξ ου και η ανεπανάληπτη νέα Giulia Super που φέρνει τα 60’s στο σήμερα, με 240 ατμοσφαιρικούς ίππους!

Η γνωστή και αναγνωρισμένη εταιρία restomod, που τρελαίνει όλους τους φίλους της Alfa όποτε παρουσιάζει νέα δημιουργία, κατασκεύασε την Giulia Super R 270. Την τρόπον τινά οικογενειακή εκδοχή της GTA-R, μέσα από την οποία μας είχε συστηθεί η Alfaholics πριν 6 χρόνια. Οι δυο Ιταλίδες πατάνε στην ίδια πλατφόρμα και όπως η GTA-R, έτσι και η Super R διαθέτει πληθώρα αναβαθμίσεων κάτω από το αμάξωμα. Το πλαίσιο είναι ενισχυμένο, φιλοξενώντας ρυθμιζόμενη ανάρτηση με εξαρτήματα τιτανίου, ολοκαίνουργια φρένα, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό και κοντύτερες σχέσεις στο -επίσης ενισχυμένο- 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Το εσωτερικό είναι ανακατασκευασμένο, προσφέροντας μέχρι σύγχρονες ανέσεις όπως θύρες USB και ασύρματη φόρτιση smartphone. Σε αντίθεση με την GTA-R η Super διατηρεί το μεγάλο εργοστασιακό ξύλινο τιμόνι, εκτοξεύοντας το ρετρό επίπεδο της καμπίνας μαζί με τα καθίσματα που ναι μεν κρατούν το παλιό ντιζάιν, αλλά είναι ολόφρεσκα τόσο σε σκελετό όσο και επενδύσεις.

Η καρδιά της Giulia Super είναι και ο μεγάλος πρωταγωνιστής όλης της κατασκευής, ούσα καλά κρυμμένη κάτω από το ανθρακονημάτινο καπό. Η restomodded Alfa μπορεί να γράφει «1.3» πίσω, αλλά στο μηχανοστάσιο υπάρχει ένας αλουμινένιος ατμοσφαιρικός 2.3 λίτρων με απόδοση 240 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. Ισχύς που καλείται να επιταχύνει μόλις 900 κιλά, χάρη ακριβώς στο ανθρακόνημα του καπό και το τιτάνιο της ανάρτησης. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά με ειδική σχέση βάρους-ισχύος στα 3,33 κιλά ανά ίππο η Giulia Super βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τις σημερινές BMW M2 και Porsche 911 Carrera. Συνεπώς μόνο αργή δεν θα είναι, τουναντίον. Ούτε φθηνή είναι, παρότι δεν ανακοινώνεται τιμή. Από τη στιγμή, όμως, που ο Henry Catchpole την χαρακτηρίζει ως «απογοητευτική», καταλαβαίνουμε.

Get it on Google Play Download on the App Store