Ανέγγιχτο Toyota Hiace του ’91 με μόλις 490 χλμ.

Το Toyota Hiace είναι ένας από τους κυριότερους πυλώνες στις μετακινήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών. Από οπωροπώλες και καθαριστήρια χαλιών μέχρι οποιοδήποτε επάγγελμα που χρειάζεται μεταφορά προϊόντων, ό,τι κι αν σκεφτείς, ένα Toyota Hiace ή ένα Ford Transit θα βρίσκεται «πρώτη μούρη». Συνήθως σε ταλαιπωρημένη κατάσταση και με πολλά χιλιόμετρα, ένεκα της διαρκούς παρουσίας στους δρόμους. Όχι το συγκεκριμένο.

Πρόκειται ενδεχομένως για το πιο καλοσυντηρημένο και αχρησιμοποίητο Hiace στον πλανήτη, όντας μοντέλο του 1991 και με μόλις 490 χλμ. στο οδόμετρο! Το εν λόγω μοντέλο 4ης γενιάς ταξινομήθηκε για πρώτη φορά στη Δανία, όμως για αδιευκρίνιστους λόγους πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο γκαράζ. Ο ιδιοκτήτης το φρόντιζε σαν κόρη οφθαλμού, τηρώντας ευλαβικά τα διαστήματα συντήρησης και διατηρώντας το αυτοκίνητο σε κατάσταση που, πολύ πιθανό, ούτε η ίδια η Toyota να το πίστευε. Παρατηρήστε το χώρο φόρτωσης, πέρα από το αμάξωμα, που δεν εμφανίζει ίχνος φθοράς. Βλέπεις τις εικόνες και σχεδόν μυρίζεις την «καινουργίλα» μέσα από τις φωτογραφίες.

Το ασύγκριτα καλοδιατηρημένο Hiace τώρα πωλείται στη Γερμανία, ωστόσο η αγγελία παρουσιάζεται αρκετά «φλου» στην παροχή πληροφοριών. Για παράδειγμα δεν αναφέρει ούτε ισχύ, ούτε κινητήρα. Το «2.4» στην περιγραφή, σε συνδυασμό με τo «Diesel» μπροστά αριστερά, λογικά συνηγορούν στην παρουσία του τετρακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα των 2.446 κ.εκ., με απόδοση 94 ίππων και 221 Nm. Η τιμή του, πάντως, δηλώνεται ξεκάθαρα και δεν γίνεται να αγνοηθεί: 30.900 ευρώ! Ενδεικτικά, το παρομοίων διαστάσεων Proace City ξεκινά στη χώρα μας από τις 19.840 ευρώ, ενώ το σαφώς μεγαλύτερο Proace εκκινεί από τις 29.600 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store