Ανάκληση Alpina για τον πιο απίθανο λόγο

Ανακλήσεις Alpina βλέπουμε σπάνια. Θα περίμενε, λοιπόν, κάποιος όταν γίνεται κάποια, να αφορά κάποιο δυναμικό στοιχείο του αυτοκινήτου, όπως μοτέρ, ανάρτηση ή κάτι παρεμφερές. Τουναντίον, ο επίσημος βελτιωτής BMW ανακοίνωσε πρόγραμμα ανάκλησης για έναν από τους πιο περίεργους λόγους που έχουμε ακούσει.

H φίρμα από τη Βαυαρία καλεί στα συνεργεία όσες XB7 έχουν διατεθεί στην Αμερική, λόγω εσφαλμένης τοποθέτησης προσκεφάλων. Συγκεκριμένα, η XB7 μαζί με τις X7 xDrive40i/M50i, X5 xDrive 45e/sDrive40i/xDrive50i/ M50i ενδέχεται να φέρουν προσκέφαλα στα πίσω καθίσματα (μεσαία σειρά για την X7, στην 7θέσια διάταξη) διαφορετικού μοντέλου. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή στις οπές και εν γένει λειτουργία του προσκεφάλου δύναται να απέχει από τα προβλεπόμενα στάνταρ, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατελή λειτουργία κατά το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Το λάθος αποδίδεται στον προμηθευτή, την Grammer Americas of Mexico, που μπέρδεψε τις αποστολές των προϊόντων!

Η ανάκληση επηρεάζει συνολικά 258 αυτοκίνητα στην Αμερική και περιλαμβάνει επιθεώρηση των επίμαχων σημείων, με δωρεάν αντικατάσταση όπου κριθεί απαραίτητο. Να θυμίσουμε πως ο twinturbo V8 των 4,4 λίτρων της XB7 αποδίδει 621 ίππους (από 530 της X7 M50i) και 800 Nm ροπής (από 750 Nm), επιταχύνοντας το βάρους 2,5 τόνων SUV στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4,2 δλ., στα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε 14,9 δλ. και μέχρι τα ηλεκτρονικά περιοριζόμενα 290 χλμ./ώρα της τελικής.

Get it on Google Play Download on the App Store