Αναγεννημένο Fiat Panda 4×4 μέσα στα λούσα

To αρχέγονο Fiat Panda 4×4 κλείνει φέτος 40 χρόνια. Για να το γιορτάσουν, οι Niels van Roij Design και η εμπορία αυτοκινήτων Kaeve Cars δημιούργησαν ένα μοναδικό restomodded κόσμημα, με το όνομα Piccolo Lusso.

Το πλήρως αναπαλαιωμένο Panda χαρακτηρίζεται από το φανταχτερό Azzurro Blu χρώμα, που εμπνέεται από το γαλάζιο της θάλασσας και καλύπτει επίσης τις ζάντες, τον προφυλακτήρα, τους καθρέπτες και τα πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος. Μεγάλη διαφορά σε σχέση με το κανονικό Panda 4×4, όπου όλα τα ανωτέρω ήταν άβαφα. Ακόμα μεγαλύτερες οι αλλαγές στο εσωτερικό, όπου η εικόνα του αυτοκινήτου-δότη ήταν τόσο άσχημη ώστε οι Ολλανδοί χρειάστηκε να ξηλώσουν τα πάντα. Πλέον συναντάμε πολύ κομψές δερμάτινες επενδύσεις στο ταμπλό, τα καθίσματα, τις πόρτες και το τιμόνι, σε συνδυασμό μπεζ-λευκού.

Τα λογότυπα της Sisley, με έναν άνθρωπο να κάνει καγιάκ, αποτίνει φόρο τιμής στην ειδική έκδοση του αυτοκινήτου που αποτέλεσε τη βάση για το Piccolo Lusso. To κλισιόμετρο στο ταμπλό από τη μεριά του, δείχνει πως το Panda 4×4 παίρνει πολύ σοβαρά τα εκτός δρόμου καθήκοντά του. Ούτως ή άλλως, έχουμε δει το ιταλικό μικρό να ντροπιάζει καινούργια και ασύγκριτα πιο εξελιγμένα SUV στα βουνά. Το θέμα είναι κατά πόσο προτίθεται να βγάλει κάποιος το συγκεκριμένο στα βράχια και τα χώματα, τόσο από πλευράς εικόνας όσο και κόστους.

Το Panda 4×4 είχε άβαφα τα προστατευτικά, τους καθρέπτες και τους προφυλακτήρες όχι μόνο λόγω κόστους, αλλά και για αντοχή στις off road κακουχίες. Εδώ αυτό δεν υφίσταται, κάτι που σημαίνει πως κλαδιά, πέτρες και χαλίκια χτυπάνε το γουστόζικο χρώμα του αμαξώματος. Εκτός αυτού, είναι και το θέμα της τιμής. Εκείνη του σκληροτράχηλου Fiat θα αντιστοιχούσε σήμερα σε 6.500-7.000 ευρώ. Το Piccolo Lusso κοστολογείται στις 30.000! Προς το παρόν είναι ένα και μοναδικό, ωστόσο ο Niels van Roij δηλώνει πως έρχονται κι άλλα project. Σημειώνεται, δε, πως αλλαγές στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν, συνεπώς ο 1.000άρης κινητήρας παραμένει στα 49 άλογα και το σύστημα τετρακίνησης της Steyr-Puch φροντίζει για την κατανομή τους.

Get it on Google Play Download on the App Store