Αμιγώς ηλεκτρική η επόμενη Alfa Romeo Giulia

Τα νέα από την Alfa Romeo δεν σταματούν, δια στόματος μάλιστα του ίδιου της, του CEO. Αυτή τη φορά ο Jean-Philippe Imparato καταπιάνεται με την επόμενη Giulia, επισημοποιώντας μεν την συνέχειά της, αλλά με διαφορετική μορφή από τη σημερινή.

Ο Γάλλος παραχώρησε συνέντευξη στο Automotive News, επισημοποιώντας τα σχέδια των Μιλανέζων για την αντικαταστάτρια της Giulia, σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή: «Δεν εγκαταλείπουμε την Giulia. Θα υπάρξει επόμενη γενιά και θα είναι αμιγώς ηλεκτρική» ανέφερε ο Γάλλος, συνεχίζοντας αυτό που είχε ξεκινήσει στα τέλη του περασμένου έτους, σε τότε δηλώσεις του στο  Auto Express (από όπου και το εντυπωσιακό rendering): «Έχουμε μέλλον για την Giulia, όχι μόνο για SUVs. Γιατί μπορεί να στοχεύουμε στις αγορές της Κίνας και της Αμερικής, όμως αυτό το σχήμα είναι φανταστικό. Δεν θέλω να το χάσω. Το αυτοκίνητο είναι, απλά, πανέμορφο. Οπότε υπάρχει μέλλον για αυτό, αλλά το μέλλον ανήκει στην ηλεκτροκίνηση. Κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα, η νέα Giulia θα είναι 100% ηλεκτρική».

Η νέα ιταλική μπερλίνα θα παρουσιαστεί, κατά τα φαινόμενα, το 2027 – χρονιά που, ούτως ή άλλως, θα σηματοδοτήσει την πλήρη στροφή της Alfa στα EVs. Πέραν αυτής, περιμένουμε από τους Ιταλούς νέο μοντέλο κάθε χρόνο, μέχρι το 2026. H Tonale έκανε την αρχή, ενώ περιμένουμε ένα ακόμα μικρότερο SUV -κατά πάσα πιθανότητα με το όνομα Brennero–, την ώρα που  δεν αποκλείεται να δούμε την Giulietta να επιστρέφει! 

Get it on Google Play Download on the App Store