Αλλάζει σε SUV το επόμενο Fiat Tipo

Η Fiat ετοιμάζει εκτεταμένη ανανέωση στη γκάμα της, ακολουθώντας τον αέρα αναδιάρθρωσης που έφερε η Stellantis. Στο επίκεντρο των αλλαγών εντοπίζουμε τον εμπλουτισμό με SUV μοντέλα, στα οποία ο άλλοτε ιταλικός κολοσσός παρουσιάζεται ελλιπής. Μόνο το 500X και τα Tipo/Panda Cross έχουμε στην Ευρώπη, παρότι σε άλλες αγορές (όπως της Λατινικής Αμερικής) η Fiat είναι πολύ πετυχημένη στα crossover.

Αυτό έχει σκοπό να κάνει και στη Γηραιά Ήπειρο, όπως δηλώνει το νέο αφεντικό της εταιρίας. Ο Olivier François μίλησε στο Auto Express για το μέλλον της φίρμας, στο οποίο το Tipo θα αναβαθμιστεί εκ βάθρων και θα μετατραπεί σε SUV: «Το C-Segment είναι η κατηγορία που θα επικεντρωθούμε, αυτή που απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα αυτοκίνητο για όλη την οικογένεια. Το Tipo πρέπει να αντικατασταθεί. Μη με βασανίζετε για τον τύπο αμαξώματος, αλλά θα αποτελεί ένα είδος crossover – όπως κάνουν όλοι, πια. Θα φέρνει ξεκάθαρα σε SUV, αλλά με καινοτόμο τρόπο».

Με άλλα λόγια, ο Francois λέει αυτό που σκεφτόμασταν πολλοί: η Fiat χρειάζεται SUVs, τα έχει σε άλλες αγορές, πρέπει να τα φέρει στην Ευρώπη. Για του λόγου το αληθές: «Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι σταθερά επικερδής η Fiat -και είναι τώρα, αλλά πρέπει να βελτιωθεί περαιτέρω- αν δεν συγχωνεύσουμε την γκάμα στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Έτσι μπορούμε να έχουμε κοινά μοντέλα σε διαφορετικές εκτελέσεις, ηλεκτρικό εδώ και με κινητήρα εσωτερικής καύσης εκεί. Το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής θα λανσαριστεί το 2023 και θα είναι ευρωπαϊκό (σ.σ. μάλλον το ηλεκτρικό 500X). Το 2024, 2025 και 2026 όμως, θα αρχίσουμε τη συγχώνευση».

Το νέο Tipo θα αποτελέσει από τους πρώτους εκπροσώπους της νέας εποχής, δανειζόμενο στοιχεία από το πολύ επιτυχημένο σε Βραζιλία και Αργεντινή, Pulse. Τα renderings δείχνουν πώς θα μπορούσε να είναι η επόμενη γενιά, που αναμένεται να παρουσιαστεί γύρω στο 2025.

Get it on Google Play Download on the App Store