Αγέραστο Honda NSX με 645.500 χλμ.! (+video)

Τα supercars είθισται να κλειδώνονται σε γκαράζ και αποθήκες, περιμένοντας την αξία τους να ανέβει ώστε να χρησιμεύσουν ως ATM για τους ιδιοκτήτες τους. Κάποιοι κάνουν την εξαίρεση και τα οδηγούν, αλλά αυτοί που πραγματικά γράφουν χιλιόμετρα είναι απειροελάχιστοι. Ένας από αυτή την αξιοθαύμαστη και εκλεκτή κάστα κατόχων υπεραυτοκινήτων, έχει το όνομά του στην άδεια του κόκκινου Honda (Acura τυπικά) NSX που βλέπουμε.

To αυτοκίνητο κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1995 και μέχρι σήμερα, έχει διανύσει περισσότερες από 645.000 χλμ.! Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το είχε για 13 χρόνια και του έδινε να καταλάβει στις διαδρομές, καταγράφοντας περίπου 41.000 χλμ. ετησίως! Ο συνολικός απολογισμός στο οδόμετρο αναφέρει 645.487 χλμ. (401.087 μίλια) και ενδεχομένως να πρόκειται για τον υψηλότερο καταγεγραμμένο σε NSX, παγκοσμίως! Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα από τα πιο ταξιδεμένα supercars που υπάρχουν στον πλανήτη, ανεξαρτήτως μάρκας.

Όπως είναι φυσιολογικό, υπάρχουν φθορές στο αμάξωμα. Οι οποίες, βέβαια, δεν έχουν προέλθει ακριβώς από την πάροδο του χρόνου, αλλά από τη χρήση. Δεν έχει σκουριές ή ξεθωριασμένο χρώμα, για παράδειγμα, αλλά τα βαθουλώματα και οι γρατζουνιές δεν λείπουν, ούτε ένα σπασμένο φανάρι πίσω αριστερά μαζί με το ανάλογο  «κρακ» στον προφυλακτήρα. Κατά τα άλλα όμως, το NSX χαίρει άκρας υγείας. Τόσο μηχανικά, όσο και εσωτερικά. Ειδικά εκεί, στην καμπίνα δηλαδή, προκαλεί ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι ούτε βλέπουμε σκισμένα καθίσματα, ούτε φαγωμένο τιμόνι. Μόνο κάποια μικρά «σπασίματα» στις δερμάτινες επενδύσεις φανερώνουν το πέρας του χρόνου, μα κυρίως τον τεράστιο αριθμό χιλιομέτρων που έχει καλύψει το αγέραστο Acura.

Το αυτοκίνητο πρόσφατα πουλήθηκε, και μάλιστα σε αρκετά υψηλό ποσό για το πόσο πολυκαιρισμένο είναι. Η αρχική τιμή ήταν στις 35.000 δολάρια, αλλά μετά από παζάρια κατέβηκε στις 29.000 – πολύ καλό ποσό για NSX που οδεύει ολοταχώς στο 1 εκατ. χλμ.!

Get it on Google Play Download on the App Store