Στην Ελλάδα έχουμε πολλά περιστατικά ατιμωρησίας ή εξαιρετικά ελαστικής εφαρμογής των νόμων. Άνθρωπο που προκαλεί δυστύχημα να τιμωρείται σαν να είναι μαθητής δημοτικού, όμως, ούτε έχουμε ούτε πρόκειται να δούμε. Κι όμως, αυτό το πρωτοφανές συμβάν δεν αποτελεί σενάριο αστυνομικής σειράς, αλλά γεγονός στην Ινδία!
Την περασμένη Κυριακή, στην πόλη Pune, ένας 17χρονος πήρε την Porsche Taycan του πατέρα του και έσπειρε το θάνατο. Ο πιτσιρικάς, έχοντας καταναλώσει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ (και ενδεχομένως άλλων ουσιών), μπήκε στη θέση του οδηγού, πάτησε τέρμα το γκάζι κι όποιον πήρε ο Χάρος. Δυστυχώς για ένα νεαρό ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανάκι, πήρε αυτούς. Το γερμανικό ηλεκτρικό έπεσε πάνω τους με τουλάχιστον 200 χλμ./ώρα (κάποιες αναφορές κάνουν λόγο ακόμα και για 240 χλμ./ώρα, αν και οι ζημιές δεν φανερώνουν τόσο δυνατή σύγκρουση), σκοτώνοντάς τους ακαριαία. Η πορεία του αυτοκινήτου μάλιστα δεν διακόπηκε, παρά μόνο όταν πήρε σβάρνα αρκετά παρκαρισμένα. Ο 17χρονος βγήκε από την Porsche μόνο με γρατζουνιές, και επιχείρησε να διαφύγει κιόλας. Εκεί παρενέβησαν οι περαστικοί, που κυριολεκτικά τον γράπωσαν και λίγο έλειψε να τον λιντσάρουν, μέχρι να καταφτάσει η αστυνομία.
Ο θύτης οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ελήφθησαν οι απαραίτητες αναφορές των αυτοπτών μαρτύρων. Όλα εις βάρος του, όλα καταδικαστικά. Το δικαστήριο, ωστόσο, είχε άλλη άποψη. Σε μια ασύλληπτη επίδειξη προκλητικότητας, η τιμωρία του νεαρού για τις δυο ζωές που σκότωσε ήταν κοινωνική εργασία σε αστυνομικό τμήμα για δυο εβδομάδες και προετοιμασία έκθεσης 300 λέξεων, με θέμα την οδική ασφάλεια!! Απολύτως φυσιολογικά, η κοινή γνώμη και οι οικογένειες των θυμάτων «τρελάθηκαν» με αυτά που άκουγαν. Άπαντες μιλούν για πρωτοφανές περιστατικό διαφθοράς, στο οποίο έπαιξαν τεράστιο ρόλο οι τσέπες του πατέρα. Διόλου τυχαίο ότι ορίστηκε εγγύηση ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος, μόλις 15 ώρες μετά το δυστύχημα.