80χρονος έχασε το δίπλωμα από υπερβολική ταχύτητα!

Όπως αναφέρει και η γνωστή ρήση, «η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός». Το κλασικό «είμαι όσο αισθάνομαι», με άλλα λόγια. Ένας 80χρονος στην Αυστραλία λογικά αισθάνεται πιτσιρικάς, καθώς όχι μόνο πήγαινε σαν κυνηγημένος αλλά έχασε και το δίπλωμά του από αυτό!

Το περιστατικό σημειώθηκε στα περίχωρα της Αδελαΐδας, όταν το ραντάρ ενός περιπολικού έπιασε ένα Subaru Impreza WRX 1ης γενιάς να κινείται με 182 χλμ./ώρα σε περιοχή με όριο τα 100. Ο γρήγορος γηραιός δεν μπήκε καν στη διαδικασία εύρεσης δικαιολογίας και δέχτηκε στωικά την τιμωρία του, η οποία περιλάμβανε αφαίρεση διπλώματος, κατάσχεση αυτοκινήτου και χρηματικό πρόστιμο 1.814 τοπικών δολαρίων (1.111 ευρώ). Ο 80χρονος απώλεσε τη νομική δυνατότητα εκτέλεσης των οδηγικών του καθηκόντων για 6 μήνες και θα πρέπει να δώσει εξετάσεις, προκειμένου να τα ανακτήσει.

Να αναφέρουμε πως το πρώτο WRX κυκλοφόρησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε 7 διαφορετικές εκδοχές και την ιπποδύναμη να ποικίλει από 210 έως 280 άλογα. Κάτω από το καπό αναλάμβανε ο ιστορικός EJ20 υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος boxer των 2 λίτρων, σε συνεργασία με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive. Στην Ευρώπη το μάθαμε ως GT Turbo, με το WRX ουσιαστικά να αποτελεί το μεσάζοντα μεταξύ αυτού και του κορυφαίου STI. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για αυτοκίνητο που κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 7 δλ. και ξεπερνά τα 215 χλμ./ώρα τελικής.

Get it on Google Play Download on the App Store