Έκθεση Γενεύης δεν είδαμε, όμως οι απίστευτες παρουσίες δεν θα μπορούσαν να μείνουν κρυφές. Και από τη στιγμή που η Bugatti εμφάνισε την σκληροπυρηνική έκδοση της Chiron, ο Christian von Koenigsegg δεν θα μπορούσε να μην έχει εκπροσώπηση. Η οποία είναι 2λιτρη, 3κύλινδρη, υβριδική, αποδίδει 1.724 άλογα και ιδρύει μια ολόκληρη κατηγορία!
Το Gemera, σύμφωνα με το δημιουργό του, είναι το πρώτο mega-gt στα χρονικά! Μια περιγραφή που προκύπτει από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, καθώς 4θέσιο grand tourer με απόδοση σχεδόν 2.000 ίππων δεν έχουμε ξαναδεί. Και αμφιβάλλουμε αν θα παρουσιαστεί στο μέλλον, για να είμαστε ειλικρινείς. Ο Σουηδός μάστερ της μηχανολογίας εξέλιξε από το μηδέν ένα καινοτόμο υβριδικό σύνολο, που αποτελείται από έναν 3κύλινδρο twinturbo κινητήρα 2.0 λίτρων και 3 ηλεκτροκινητήρες. Το θερμικό μοτέρ Freevalve αποδίδει 608 ολόκληρους ίππους, με το ηλεκτρικό ρεύμα να συνδράμει 1.100+ ίππων! Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τα 1.724 άλογα και το εξωπραγματικό ποσό των 3.500 Nm ροπής, καθιστώντας το Gemera τετρακίνητο (με torque vectoring σε όλους τους τροχούς, ελέω ηλεκτροκινητήρων) και με λειτουργία τετραδιεύθυνσης.
Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα βγάζει η Bugatti Veyron στο δυναμόμετρο;
Όλα τα ανωτέρω, έχουν ως αποτέλεσμα μνημειώδη νούμερα επιδόσεων παρά το βάρος των 1.715 κιλών. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται εν ριπή οφθαλμού, στα 1,9 δλ.! Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 400 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία (προφανώς όχι με τέτοιο στυλ οδήγησης) μπορεί να αγγίξει τα 1.000 χλμ.!
Αφού είδαμε τί γίνεται κάτω από το αμάξωμα, ας ασχοληθούμε και με αυτό. Το mega-gt ενστερνίζεται τη σχεδιαστική τεχνοτροπία του ενιαίου παρμπίζ με τα παράθυρα, με το εμπρός μέρος να αποτίει φόρο τιμής στο πρώτο αυτοκίνητο που παρουσίασε η Koenigsegg, το πρωτότυπο CC, πίσω στο 1996. Η μεγάλη εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα και τα φώτα LED που ενσωματώνονται πάνω στις όμορφες καμπύλες των φτερών, από εκεί αντλούν έμπνευση.
Στο πλάι διακρίνονται οι εισαγωγές αέρα σε σχήμα σταγόνας, που συμβάλλουν στην ψύξη του μοτέρ και την ομαλή ροή του αέρα, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή τύπου ducktail, τα λεπτά φώτα LED, οι μεγάλοι αεραγωγοί, ο διπλός διαχύτης και η ιδιαίτερη τοποθέτηση των απολήξεων της εξάτμισης Akrapovic, που είναι πολύ ψηλά τοποθετημένες στο ύψος του παρμπρίζ!
Διαβάστε επίσης: Η ιστορία των Koenigsegg σε 7 λεπτά (+video)
Σχεδιαστικό highlight αποτελούν οι δυο τεράστιες πόρτες, που ανοίγουν προς τα κάτω, με την ονομασία KATSAD (Koenigsegg Automated Twisted Synchrohelix Actuation Doors). Στο εσωτερικό βλέπουμε την τετραθέσια διάταξη, στην οποία -σύμφωνα με τον von Koenigsegg, μπορούν να χωρέσουν 4 δίμετροι επιβάτες! Μάλιστα, οι αποσκευές τους δεν θα μείνουν παραπονεμένες καθώς 4 βαλίτσες κανονικού μεγέθους μπορούν να τοποθετηθούν στους χώρους εμπρός και πίσω από την καμπίνα.
Οι επιβάτες απολαμβάνουν τη μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο για το σύστημα πολυμέσων (υπάρχουν άλλες 3, μία για τον πίνακα οργάνων και 2 για τους καθρέπτες), θήκες για ασύρματη φόρτιση των συσκευών τους, ασύρματο δίκτυο Wi-Fi, ηχοσύστημα με 11 ηχεία, κάμερες στο εσωτερικό και το εξωτερικό του οχήματος, θερμαινόμενα καθίσματα με memory foam, τριζωνικό κλιματισμό και 8 ποτηροθήκες! Επιπλέον, ο εξοπλισμός ασφαλείας μέχρι και υποδοχές Isofix στα πίσω καθίσματα!
Τιμή δεν ανακοινώθηκε, όμως θα πρέπει να υπολογίζεται τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ. Η παραγωγή θα περιοριστεί στις 300 μονάδες.