Το νέο μεσαίο Xpeng των μόλις 12.700 ευρώ

Την καλύτερη στιγμή ήρθε η Xpeng στην Ελλάδα, καθώς στην Κίνα έκανε την πρώτη του εμφάνιση το νέο Mona M03. Ένα μεσαίο σεντάν, που χαρακτηρίζεται από τη φουτουριστική σχεδίαση, την τεχνολογία και φυσικά, την πολύ χαμηλή τιμή.

Το Mona (Made Of New AI) 03 δεν αποκαλύπτεται ακόμα πλήρως, δείχνοντάς μας μόνο τα 3/4 από εμπρός και τα πίσω φανάρια. Ακόμα και από αυτές τις δυο φωτογραφίες, όμως, φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορετικότητα στη σχεδιαστική προσέγγιση. Το Mona αναφέρεται πως ξεπερνά τα 4,6 μέτρα σε μήκος, ερχόμενο σε αντιπαράθεση με το Tesla Model 3 (4,72 μέτρα μήκος). Εικόνα από το εσωτερικό δεν έχουμε, αλλά μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε πως οι οθόνες θα κυριαρχούν και τα κουμπιά θα λάμπουν δια της απουσίας τους.

To «Made Of New AI» δεν έχει σχέση με κάποια τεχνική κατασκευής τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιούμενο για να καταδείξει την προσήλωση του Mona στις νέες τεχνολογίες και την παρουσία συστημάτων αυτόνομης οδήγησης. Περισσότερες πληροφορίες δεν δημοσιεύονται, ούτε προς το σκέλος των μηχανικών μερών. Η Xpeng αναφέρει πως το Mona 03 βασίζεται στο P5 και την πλατφόρμα Fuyao, αντλώντας ενέργεια από μια μπαταρία Blade LFP της BYD που του δίνει μέγιστη αυτονομία 500 χλμ. (στον κύκλο CLTC, άρα κοντά στα 400-450 χλμ. σε WLTP). Στο P5 τοποθετούνται συστοιχίες 60,2 και 80,9 kWh, ενώ προσφέρονται εκδόσεις με μονό (τοποθετημένο μπροστά) και διπλό ηλεκτροκινητήρα, οπότε κάτι αντίστοιχο αναμένουμε για το Mona.

Αυτό που σίγουρα αναμένουμε με ανυπομονησία, ειδικά αν έρθει Ευρώπη, είναι η τιμή του. Σύμφωνα με τους Κινέζους, στόχος είναι να λανσαριστεί το Mona 03 στις 100.000 γουάν, που μας κάνουν περίπου 12.700 ευρώ! Ακόμα και η πλουσιότερη έκδοση, προγραμματίζεται να μην υπερβαίνει τις 150.000 γουάν (λίγο πάνω από 19.000 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store