SUVάρα 4,8 μέτρων & 13.000 ευρώ από τη Moskvich!

Η Moskvich έχει επανέλθει στη ζωή από τα τέλη του 2022, ξεκινώντας να πουλάει καινούργια αυτοκίνητα από τον Γενάρη του 2023. Το «καινούργια» είναι κομμάτι σχετικό βέβαια, καθώς η γκάμα της άλλοτε κραταιάς σοβιετικής αυτοκινητοβιομηχανίας βασίζεται σε κινεζικά μοντέλα, τα οποία με τη σειρά τους πατάνε σε παλιότερες γενιές γνωστών κατασκευαστών. Ουδόλως απασχολεί το αγοραστικό κοινό, βέβαια, όταν η τακτική αυτή δίνει SUV 4,8 μέτρων σε τιμές που δεν βρίσκεις ούτε αυτοκίνητα πόλης πια.

Το Moskvich 8 αποτελεί την τελευταία και μέχρι στιγμής κορυφαία πρόταση των Ρώσων, βασιζόμενο στο JAC Sehol X8 Plus. Το νέο μέλος της φίρμας από τη Μόσχα τοποθετείται στα ανώτερα κλιμάκια των SUVs, με μήκος 4.815 χλστ., πλάτος 1.870 χλστ., ύψος 1.758 χλστ. και μεταξόνιο 2.830 χλστ. Εμφανισιακά ξεχωρίζει από το δυναμισμό του εμπρός μέρους, ο οποίος συνδυάζεται με ενιαία φωτιστικά σώματα (για την ακρίβεια δυο κανονικά, που ενώνονται με μπάρα LED), επιθετικές εισαγωγές στον προφυλακτήρα, δυναμικές ζάντες 18  ιντσών και ιδιαίτερο μοτίβο στα πίσω φανάρια, σε στυλ δυο ενωμένων οριζόντιων «Y». Γενικά, απαρατήρητο δεν περνάει με τίποτα.

Το ίδιο ισχύει για το πλούσιο εσωτερικό του, όπου καταρχάς συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις. Οι δυο οθόνες των 12,3 ιντσών απογειώνουν το βαθμό «γκατζετίλας», ενώ και οι χώροι ανακοινώνονται στην κορυφή της κατηγορίας. Με τέτοιες διαστάσεις βέβαια είναι και αρκετά αναμενόμενο, αλλά το μπόι δεν εγγυάται πάντα και ευρυχωρία. Οι Ρώσοι (οι Κινέζοι, ορθότερα), πάντως, έχουν προσέξει τον εν λόγω τομέα (διαθέσιμη και 7θέσια διάταξη), όπως και εκείνον της συνδεσιμότητας. Το στάνταρ σύστημα πολυμέσων με Apple CarPlay και Android Auto, μαζί με τις κάμερες 360 μοιρών (προαιρετικά), κάτι παραπάνω από ενδεικτικά.

Στο μηχανοστάσιο τώρα, συναντάμε ένα σύγχρονο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων και 174 ίππων, σε συνεργασία με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το Moskvich 8 θα είναι το μεγαλύτερο και ακριβότερο μοντέλο της γκάμας, αν και ακόμα δεν ανακοινώνονται τιμές στη Ρωσία. Στην Κίνα, ωστόσο, το ίδιο αυτοκίνητο (το Sehol X8) ξεκινά από τις 99.800 γουάν, που ισοδυναμούν με μόλις 12.937 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store