Νέο μεσαίο SUV Leapmotor έρχεται «τάπα» στην Ευρώπη

Η Leapmotor λανσάρει τα αυτοκίνητά της στην Ευρώπη, με σκοπό να ανακινήσει τα ήδη ταραχώδη -και γεμάτα κινεζικά μοντέλα- νερά της αγοράς. Χωρίς μεσαίο SUV όμως, δύσκολα μπορείς να πετύχεις. Για αυτό και η στενή συνεργάτιδα της Stellantis παίρνει τα μέτρα της, εξελίσσοντας ένα C-SUV που στοχεύει στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Το B10, όπως ονομάζεται, θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο μικρό χάτσμπακ T03 και το μεγάλο SUV C10, «φέρνοντας τις προηγμένες τεχνολογίες της Leapmotor σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό». Αυτό είναι και το μόνο που μας λένε οι Κινέζοι, προς το παρόν. Η εμφάνιση κρύβεται από το καμουφλάζ, όμως τα εντυπωσιακά πλάνα με τα «παντιλίκια» στην έρημο δείχνουν ένα εμπρός μέρος με ενιαία LED, συνοδευόμενο από κλασικές αναλογίες C-SUV στο αμάξωμα. Λογικά το ίδιο ισχύει με τις διαστάσεις, οι οποίες θα το τοποθετούν κοντά στα 4,5 μέτρα και σημαντικά χαμηλότερα από τα 4.740 χλστ. του μεγαλύτερου C10.

Σιγή ιχθύος καλύπτει τις πληροφορίες και για τα μηχανικά μέρη. Ο ηλεκτροκινητήρας των 218 ίππων και η μπαταρία 69,9 kWh του C10 θα μπορούσαν να είναι μέρος της γκάμας, πιθανόν για την κορυφαία έκδοση του B10. Αν, φυσικά, βασίζεται στην πλατφόρμα του C10, καθώς δημοσιεύματα από την Κίνα κάνουν λόγο για διαφορετικό πάτωμα. Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν εκτιμώμενη τιμή 100.000-150.000 γουάν (12.778-19.167 ευρώ) στην εγχώρια αγορά, οπότε στην Ευρώπη θα πρέπει να το περιμένουμε ανάμεσα στις 21.900 ευρώ του T03 και τις 41.900 ευρώ του C10 (αμφότερες χωρίς τις επιδοτήσεις αγοράς).

Get it on Google Play Download on the App Store