Η ινδική «G-Class» σε οικογενειακή συσκευασία

Το Force Gurkha έχει αποκτήσει με το σπαθί του τον χαρακτηρισμό «ινδική G-Class», χάρη στην εκπληκτική ομοιότητα με το γερμανικό off roader. Μέχρι τώρα η δεύτερη γενιά του κυκλοφορούσε μόνο ως τρίθυρο, αλλά πλέον βρίσκεται προ των πυλών η πεντάθυρη και πιο οικογενειακή έκδοση.

Οι Ινδοί έδωσαν μόνο ένα teaser στη δημοσιότητα, που δείχνει το προφίλ του αυτοκινήτου και τις δυο έξτρα πόρτες, ωστόσο το Autocar India αναφέρει πως το επιμηκυσμένο Gurkha εκτείνεται σε 2.825 χλστ. μεταξονίου  – 425 ολόκληρα χλστ. παραπάνω από το τρίθυρο! Εμφανισιακά, πέρα από το μεγαλύτερο μήκος-μεταξόνιο και τις επιπλέον θύρες, δεν αναμένονται σημαντικές διαφορές, με το σκληροτράχηλο παρουσιαστικό να καθρεφτίζει εκείνο της Mercedes. Το ακριβώς αντίθετο με την τιμή δηλαδή, η οποία φημολογείται πως θα εκκινεί από τα 1,61 εκατ. ρουπίες (18.000 ευρώ). Και μάλιστα χωρίς να είναι «γυμνό», αλλά με στάνταρ ABS, δυο αερόσακους, air condition, ζάντες αλουμινίου, ακόμα και σύστημα πολυμέσων με λειτουργίες Android Auto και AppleCar Play.

Ούτε στα μηχανικά μέρη κρύβονται οι G-Wagen επιρροές, καθώ την κίνηση αναλαμβάνει ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος ντίζελ 2.6 λίτρων της Mercedes! Η απόδοση φτάνει τους 90 ίππους στις 3.200 σ.α.λ. και τα 250 Nm στις 1.400-2.400 σ.α.λ., τροφοδοτώντας όλους τους τροχούς μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και τριών διαφορικών, εκ των οποίων το κεντρικό με δυνατότητα κλειδώματος. Να σημειώσουμε και την παρουσία βοηθητικού κιβωτίου, όπως και τις κορυφαίες δυνατότητες εκτός δρόμου (γωνίες προσέγγισης/αποχώρησης/ράμπας στις 37/33/27 μοίρες αντίστοιχα για το τρίπορτο).

Get it on Google Play Download on the App Store