Νέο VW Transporter με look ID. Buzz και βάση Transit

Η VW έδωσε στη δημοσιότητα τις teaser φωτογραφίες του νέου Transporter T7, που τοποθετείται ανάμεσα στα Multivan και ID. Buzz στην οικογένεια των «Bulli», μοιραζόμενο στενούς δεσμούς με το όμορο Ford Transit.

Η εμφάνιση των δυο van αναμενόμενα μοιάζει, αλλά το T7 έχει τη δική του ταυτότητα στα φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, τα σχέδια των ζαντών αλουμινίου (από 16 ως 19 ίντσες) και τη γραμμή των παραθύρων, η οποία εδώ είναι εντελώς οριζόντια. Μάσκα, σχήμα φαναριών και γραφικά LED φέρνουν το επερχόμενο Transporter πιο κοντά στο ID. Buzz, απομακρύνοντάς το παράλληλα από το Transit Custom. Ford και VW εξάλλου έχουν ήδη αποδείξει πως ξέρουν να δίνουν τις δικές τους νότες, σε αυτοκίνητα που μοιράζονται πλατφόρμες (βλέπε Ford Ranger και VW Amarok).

Το μήκος κυμαίνεται μεταξύ 5.050 και 5.450 χλστ., αναλόγως έκδοσης και τύπου αμαξώματος, ενώ τα μεταξόνια τοποθετούνται στα 3.100 και 3.500 χλστ. – όπως ακριβώς συμβαίνει με το Transit Custom.  Το ίδιο ισχύει και για τα διαθέσιμα συστήματα μετάδοσης κίνησης, τα οποία περιλαμβάνουν επιλογές diesel, plug-in υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών. Οι αποδόσεις κυμαίνονται από 110 μέχρι 282 άλογα, με το EV να είναι το κορυφαίο και ισχυρότερο όλων.

Η VW έχει ήδη ανοίξει τις προ-παραγγελίες του νέου Transporter T7 στην Ευρώπη, με τιμές που ξεκινούν από 36.780 ευρώ στη Γερμανία. Το λανσάρισμα του T7  αγορά έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2025, ενώ η παραγωγή θα γίνεται στο εργοστάσιο της Ford Otosan στο Κοτσαέλι της Τουρκίας, παράλληλα με τα Ford Transit/Tourneo Custom.

Get it on Google Play Download on the App Store