Νέο VW Tiguan PHEV με 120 χλμ. ησυχίας

Η VW παρουσίασε την plug-in υβριδική έκδοση του νέου Tiguan, η οποία ταυτόχρονα είναι και η κορυφαία. Το παράσημο αυτό ανήκει στο ισχυρότερο των δυο Tiguan PHEV, που αποδίδει 272 ίππους, προσφέροντας παράλληλα ηλεκτρική αυτονομία έως 120 χλμ.

Εμφανισιακά κυριαρχούν τα φωτιστικά σώματα IQ.LIGHT HD Matrix (προαιρετικά) και η λωρίδα που τα ενώνει, σε μια διαμόρφωση που -όπως και το σχήμα του προφυλακτήρα- παραπέμπει στο ID.4. Τα φουσκωμένα φτερά ενισχύουν το οπτικό αποτέλεσμα, όπως και οι 19άρες ζάντες που στεγάζουν (17άρες στάνταρ), ενώ το πορτάκι της θύρας φόρτισης εμπρός αριστερά συνιστά την ειδοποιό διαφορά σε σχέση με τις θερμικές εκδόσεις του Tiguan.

Στην καμπίνα των επιβατών δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής των 15 ιντσών στην κορυφή του ταμπλό, μεταφερμένη σχεδόν αυτούσια από το ID.7, και συνοδευόμενη από ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών στα αριστερά, ενώ μια φάσα στο ταμπλό εκ δεξιών θυμίζει, αλλά δεν είναι οθόνη μπροστά από το συνοδηγό. Η ίδια επένδυση απαντάται και στο πάνω μέρος των θυρών, ενώ παρατηρούμε την ελάχιστη παρουσία φυσικών διακοπτών στην κεντρική κονσόλα. Πλήκτρα αφής αναλαμβάνουν τον έλεγχο των επιμέρους λειτουργιών, με το περιστροφικό χειριστήριο στη βάση να φροντίζει για την περιήγηση στο μενού. Ο επιλογέας του κιβωτίου έχει μετακομίσει στην κολώνα του τιμονιού, όπως στα μοντέλα ID., προς βελτίωση των χώρων και της πρακτικότητας, ενώ συναντάμε και στάνταρ ChatGPT.

Από πλευράς κινητήριου συνόλου, καρδιά του Tiguan PHEV είναι ο συνδυασμός του 1.500άρη TSI και ενός ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων, σε δυο διαφορετικές εκδόσεις. Η βασική αποδίδει συνδυαστικά 204 ίππους, ενώ το κορυφαίο φτάνει στα 272 άλογα. Αμφότερες αξιοποιούν μια μπαταρία 19,8 kWh, η οποία φροντίζει για μια δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με το ρεύμα που φτάνει στα 120 χιλιόμετρα. Συνδυαστικά τώρα, οι δυο μορφές κίνησης (βενζίνη + ηλεκτρισμός) μπορούν να ταξιδέψουν το Tiguan PHEV ως τα 900 χλμ., δίχως ανάγκη για ανεφοδιασμό ή φόρτιση.

Ήδη το plug-in υβριδικό SUV της VW διατίθεται στη Γερμανία, με τιμές που ξεκινούν από τις 36.600 ευρώ για την έκδοση με τα 204 άλογα, και από τις 48.655 ευρώ για την κορυφαία των 272 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store