Μοναδική κάμπριο «κούρσα» από τη VW

Η VW αποφάσισε να βάλει τέλος στην παραγωγή του T-Roc Cabriolet, στερώντας από την αγορά έναν από τους πιο ιδιαίτερους εκπροσώπους της. Αυτά επί ευρωπαϊκού εδάφους. Γιατί στη Βραζιλία μόλις παρουσιάστηκε ένα ακόμα πιο ιδιόμορφο σχήμα, με βάση όχι SUV αλλά σεντάν!

Ο λόγος για το Virtus Cabriolet, που πετάει τη σκούφια του και γίνεται ένα από τα ελάχιστα (μην είναι και το μοναδικό) τετράθυρα χωρίς οροφή στον κόσμο! Το αυτοκίνητο βασίζεται στο βραζιλιάνικο Virtus, που επί της ουσίας αποτελεί τη σεντάν εκδοχή του Polo. Μια ομάδα 30 μηχανικών εργάστηκε πάνω στο αυτοκίνητο για περισσότερες από 6 εβδομάδες, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα μοναδικό σχήμα προς τιμήν του προέδρου της Βραζιλίας, Luiz Inácio Lula da Silva. Ο da Silva επισκέφτηκε το εργοστάσιο της VW στο São Bernardo do Campo, έξω από το Σάο Πάολο, με το Virtus Cabriolet να λειτουργεί ως καλωσόρισμα.

Για να γίνει τόσο εκτενής αλλαγή στο σχήμα, βέβαια, χρειάστηκαν εκτεταμένες μετατροπές σε πλαίσιο και αμάξωμα. Αμφότερα έχουν επιμηκυνθεί, ενώ το σασί φέρει έξτρα ενισχύσεις ειδικά πίσω, με μια μπάρα μεταξύ καθισμάτων και πορτμπαγκάζ να «δένει» το χώρο όπου τοποθετείται ο μηχανισμός αναδίπλωσης και η ίδια η οροφή, όταν είναι μαζεμένη. Οι αλλαγές αυτές επέβαλλαν τις ανάλογες διαφοροποιήσεις στο ρεζερβουάρ, το οποίο πλέον είναι μικρότερο για να χωράει. Άλλο Virtus Cabriolet δεν πρόκειται να κατασκευαστεί, ούτε κατόπιν παραγγελίας. Το αυτοκίνητο αφού εξυπηρέτησε το σκοπό του, τώρα βρίσκεται στο μουσείο της VW εντός του εργοστασίου.

Get it on Google Play Download on the App Store