Το νέο Toyota Land Cruiser μαζί με τους προγόνους του

Το νέο Land Cruiser εμπνέεται σχεδιαστικά από τους προγόνους τους, οπότε μια συνάντηση με όλα τα μοντέλα που προηγήθηκαν επιβάλλεται. Η Toyota το έκανε πράξη στο 20ο Bush Taxi Meeting, που πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πόλη Ohrdruf της Θουριγγίας, στη μεγαλύτερη συνάντηση Land Cruiser στον κόσμο.

Η φετινή εκδήλωση προσέλκυσε περίπου 2.000 επισκέπτες, με σύνθημα «Camp Fire is Home». Πρωταγωνιστής ήταν το ολοκαίνουργιο Land Cruiser First Edition, που αποτελεί την ειδική και πιο ρετρό έκδοση του J250. Τα στρογγυλά φανάρια εμπρός και η διχρωμία μπεζ αμαξώματος-λευκής οροφής εμπνέονται από το J70 της δεκαετίας του 80, συνδυαζόμενο -όπως όλα τα νέα Land Cruiser- με τον ντίζελ των 2.8 λίτρων και 204 ίππων. Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και μπλοκέ διαφορικών, ενώ το 2025 θα προστεθεί η ήπια υβριδική μορφή του πετρελαιοκινητήρα. Η πλατφόρμα TNGA-F αναλαμβάνει να «στεγάσει» το νέο Land Cruiser, προσφέροντας ολοκαίνουργιο πλαίσιο με 50% περισσότερη ακαμψία, ενώ αμάξωμα-σασί συνδυαστικά εμφανίζουν αυξημένη ακαμψία κατά 30%.

Το νέο ευρωπαϊκό Land Cruiser πλαισιώθηκε από όλους τους προγόνους του, συμπεριλαμβανομένων των J150, 120, 90 και 70. Μερικά από τα αυτοκίνητα διέθεταν αξεσουάρ εκτός δρόμου, ενώ κάποια άλλα είχαν μετατραπεί -σε συμφωνία με την ονομασία του event («Camp Fire is Home»)- σε τροχόσπιτα και campers. Παρόλα αυτά το meeting δεν απέκλειε την παρουσία άλλων off roaders από την Toyota, περιλαμβάνοντας τις παρουσίες πολλών Hilux, 4Runner και FJ Cruiser. Για όσους ενδιαφέρονται, το επόμενο Bush Taxi Meeting θα διεξαχθεί το Σεπτέμβρη του 2024, και πάλι στη Γερμανία.

Get it on Google Play Download on the App Store