Το Subaru Forester γιορτάζει 50 χρόνια Symmetrical AWD

Πριν 50 χρόνια, το 1972, έκανε πρεμιέρα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συστήματα τετρακίνησης στα χρονικά της αυτοκίνησης. Το Symmetrical All Wheel Drive έκανε πρεμιέρα στο Subaru Leone Wagon και έγινε σημαία της ιαπωνικής φίρμας, συμβάλλοντας ριζικά στη θεμελίωση του ξεχωριστού προφίλ της και γενόμενο συνώνυμο των «Πλειάδων», μαζί με τον boxer κινητήρα.

Μισό αιώνα αργότερα το SAWD συνεχίζει να αποτελεί τη βάση κάθε Subaru, με το νέο Forester XT-Edition να σβήνει 50 κεράκια για το εμβληματικό σύστημα μετάδοσης. Το επετειακό «Scoobie» δεν θα μπορούσε παρά να είναι βαμμένο στο εξίσου χαρακτηριστικό μπλε ελεκτρίκ χρώμα, συνδυάζοντάς το με μαύρες πινελιές στο περίγραμμα της μάσκας και των φαναριών ομίχλης, τα καλύμματα των καθρεπτών, τις ράγες οροφής, τις ποδιές των προφυλακτήρων και τις 18άρες ζάντες. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι νέες επενδύσεις και το ειδικό δάπεδο του χώρου αποσκευών, που αποτελείται από αδιάβροχο υλικό και σχάρες.

Στα μηχανικά μέρη συναντάμε τον 1.800άρη τετρακύλινδρο τούρμπο boxer των 180 ίππων στις 5.200 σ.α.λ. και 300 Nm στις 1.600 σ.α.λ., που εννοείται καταλήγουν σε όλους τους τροχούς μέσω του Symmetrical All Wheel Drive, αλλά και κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης Lineartronic. Ενδεικτικά, το Leone Wagon AWD είχε 72 ίππους και 113 Nm από τον ατμοσφαιρικό 1.600άρη κινητήρα του.

Το Forester XT-Edition διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας, με αρχική τιμή 3.355.000 γεν (24.000 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store