Νέο μικρό SUV Skoda Kylaq (+video)

Η Skoda δεν σταματά να βγάζει SUV. Ανεξάρτητα την αγορά και το segment, οι Τσέχοι προσφέρουν ένα μοντέλο για κάθε γούστο. Τελευταία -μέχρι την επόμενη- προσθήκη, το επερχόμενο Kylaq.

To νέο compact crossover σχεδιάστηκε και προορίζεται για την αγορά της Ινδίας, όπου μεγαλουργεί εμπορικά το Kushaq. Πάνω σε αυτή την επιτυχία πατάει το Kylaq, διευρύνοντας τους αγοραστικούς ορίζοντες προς τα κάτω. Το μήκος του είναι σημαντικά μικρότερο του Kushaq, μένοντας κάτω από τα 4 μέτρα (3.995 χλστ., 4.221 χλστ. το Kushaq). Διόλου τυχαία η στόχευση της Skoda, καθώς το 30% των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ινδία, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία μεγέθους. Ανάλογη μείωση έχει υποστεί και το μεταξόνιο, που εδώ δεν υπερβαίνει τα 2.566 χλστ. (2.651 χλστ. το Kushaq). Παρά το έντονο καμουφλάζ, οι συσχετισμοί με το μεγαλύτερο μοντέλο δεν κρύβονται σχεδιαστικά. Στην ουσία, το Kylaq είναι η κοντύτερη εκδοχή του Kushaq.

Όπως εκείνο, έτσι και το Kylaq βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 IN. Σε αντίθεση με το Kushaq όμως, εδώ συναντάμε μόνο έναν κινητήρα. Αποκλειστική επιλογή στο Kylaq είναι ο 1.0 TSI των 115 ίππων και 178 Nm, σε συνεργασία με 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (και με τον 1.5 TSI το Kushaq, μαζί με το 7άρι DSG). Η Skoda αναφέρει πως συμπλήρωσε περισσότερες από 800.000 χλμ. δοκιμών, προκειμένου να είναι πανέτοιμο το Kylaq για το λανσάρισμα στην ινδική αγορά. Η τιμή του τώρα αναμένεται να είναι ακόμα χαμηλότερη από το Kushaq, που ξεκινά από τα 10,89 εκατ. ρουπίες (λίγο κάτω από 12.000 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store