Πιο ψηφιακή, ισχυρή και σπορ η νέα Porsche Panamera

Η Porsche αποκάλυψε τη νέα, τρίτης γενιάς Panamera, με μια ευρεία γκάμα ψηφιακών χαρακτηριστικών, πιο εκφραστικό σχεδιασμό και ακόμα πιο δυνατά μηχανικά σύνολα. Εξωτερικά διατήρησε τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές σε μια πιο εκσυγχρονισμένη μορφή, προκειμένου να παραμείνει άμεσα αναγνωρίσιμη. Έχει μήκος 5.052 χιλιοστά (5.202 χιλιοστά η Executive), πλάτος 1.937 χιλιοστά και ύψος 1.423 χιλιοστά (Executive: 1.428 χιλιοστά).

Μπροστά ξεχωρίζει μια πρόσθετη εισαγωγή αέρα πάνω από τη πινακίδα κυκλοφορίας, για περισσότερη παροχή αέρα στα μηχανικά σύνολα. Τα φωτιστικά σώματα διαθέτουν στάνταρ προβολείς Matrix LED, ενώ προαιρετικά διατίθενται τα υψηλής ανάλυσης HD Matrix με περισσότερα από 32.000 pixels ανά προβολέα και προσφέρουν εύρος φωτισμού έως 600 μέτρα! Στο πλάι, οι επανασχεδιασμένη γραμμή των παραθύρων ενισχύει το σεντάν χαρακτήρα του τετράθυρου σπορ μεγάλου αυτοκινήτου. Το πίσω μέρος είναι χυτό και κυριαρχούν τα λεπτά παραλληλόγραμμα φώτα που εκτείνονται σε όλο το πλάτος.

Το ταμπλό της νέας Porsche Panamera διαθέτει πολλές ψηφιακές, αλλά και αναλογικές ενδείξεις, ενώ τα βασικότερα χειριστήρια είναι άμεσα προσβάσιμα από τον οδηγό. Για παράδειγμα ο επιλογέας των ταχυτήτων βρίσκεται ακριβώς δεξιά από το τιμόνι και ο διακόπτης για τα προγράμματα οδήγησης (Normal, Sport και Sport Plus) είναι κοντά στον οδηγό. Στην κεντρική κονσόλα φιλοξενείται η οθόνη αφής των 12,6 ιντσών, ενώ προαιρετικά τοποθετείται άλλη μία οθόνη 10,9 ιντσών μπροστά από το συνοδηγό. Ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων με τις ενδείξεις που παραπέμπουν σε παραδοσιακές αναλογικές.

Σχετικά με τους κινητήρες, οι αρχικές εκδόσεις Panamera και Panamera 4 εφοδιάζεται με το αναβαθμισμένο turbo μηχανικό σύνολο V6 2.9 λτ. Αποδίδει 353 ίππους και 500 Nm ροπής (+23 PS και 50 Nm), εξασφαλίζοντας επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δλ. και τελική ταχύτητα 272 χλμ./ώρα ή σε 4,8 δλ. και τελική 270 χλμ./ώρα στην τετρακίνητη Panamera 4. Η μεικτή κατανάλωση και εκπομπές CO2 ξεκινούν από 9,6 λτ./100 χλμ. και 219 γρ./χλμ. αντίστοιχα. Πιο ψηλά τοποθετείται η Panamera Turbo E-Hybrid με τη συνδυαστική δύναμη των 680 ίππων και 930 Nm ροπής. Εφοδιάζεται με τον 4λιτρο V8 και το νέο ηλεκτροκινητήρα των 190 ίππων. Το ηλεκτρικό μοτέρ είναι ενσωματωμένο στο ανασχεδιασμένο 8τάχυτο PDK, ενώ η μπαταρία είναι μεγαλύτερη με χωρητικότητα 25,9 kWh και εξασφαλίζει αυτονομία 91 χιλιομέτρων. Η Panamera Turbo E-Hybrid φτάνει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δλ. και τη μέγιστη ταχύτητα των 315 χλμ./ώρα.

Η νέα Panamera εξοπλίζεται με νέα αερανάρτηση διπλού θαλάμου δύο βαλβίδων και στάνταρ το σύστημα ενεργών αναρτήσεων Porsche Active Suspension Management (PASM). Η νέα αυτή τεχνολογία βελτιώνει την άνεση, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα υψηλότερη σταθερότητα σε γρήγορους ρυθμούς οδήγησης. Το PASM εκμηδενίζει τις κλίσεις του αμαξώματος στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, στα έντονα φρεναρίσματα και στις απότομες επιταχύνσεις. Η οδική συμπεριφορά μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω χάρη στο προαιρετικό σύστημα διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store