Νέο Skoda Fabia Rally2 Limited 1.5 TSI 190 PS (+video)

Τελευταία φορά που είδαμε Skoda Fabia RS, ήταν στη δεύτερη γενιά του μοντέλου. Τότε που ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος (τούρμπο και κομπρέσορας) 1.4 TSI παρείχε 180 ίππους και 250 Nm στο τσεχικό μίνι hot hatch, χαρίζοντάς του -σε συνδυασμό με το 7άρι DSG- επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δλ. και τελική 223 χλμ./ώρα. Εδώ και 10 χρόνια (2014 σταμάτησε η παραγωγή της), Fabia RS δεν υφίσταται. Αυτό έρχεται να αλλάξει, όμως, το νέο Rally2 Limited Edition.

Όπως λέει και το όνομα, έχουμε να κάνουμε με μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής προς τιμήν του αγωνιστικού Rally2, που είναι με διαφορά το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο της δεύτερης κατηγορίας στο WRC (και πρωταθλητής ράλλυ Ισπανίας, με τον Cohete Suarez). Επί της ουσίας, ωστόσο, το Rally2 Limited Edition σηματοδοτεί την επιστροφή του Fabia RS. Η Skoda Ισπανίας συνεργάστηκε με την ABT, προκειμένου να μετατρέψει το Fabia Monte Carlo σε μίνι hot hatch. Οι 17άρες ζάντες της OZ και η νέα ανάρτηση, που χαμηλώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 15 χλστ., πλαισιώνονται από μαύρες ενθέσεις σε οροφή, προφυλακτήρες και μαρσπιέ. Τη διαφορά σε σχέση με το Monte Carlo, βέβαια, την κάνουν οι τροχοί και τα αυτοκόλλητα, που τοποθετούνται στις πίσω πόρτες και την κολώνα. Εικόνα από το εσωτερικό, περιέργως δεν έχουμε, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν μίνιμουμ μπάκετ καθίσματα, αποκλειστικές ραφές και τα ανάλογα σήματα, που υποδηλώνουν το ειδικό της έκδοσης.

 

Η ABT έβαλε το χέρι της και στο μηχανοστάσιο, όπου συναντάμε τον τετρακύλινδρο 1.5 TSI. Ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου και η νέα εξάτμιση αυξάνουν την ισχύ κατά 40 άλογα και ισάριθμα Nm, φτάνοντας αισίως τους 190 ίππους και τα 290 Nm. Το 7άρι DSG περνάει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς, δίχως να ανακοινώνονται επιδόσεις. Σίγουρα πάντως το Rally2 θα είναι σημαντικά ταχύτερο του Monte Carlo 1.5 TSI, που χρειάζεται 8,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και σταματά να επιταχύνει στα 222 χλμ./ώρα.

Μόλις 100 Fabia Rally2 Limited Edition θα κυκλοφορήσουν, όλα για την ισπανική αγορά και τιμή 30.900 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store