Νέο πιο premium VW Tiguan Allspace γεμάτο gadgets

Περίπου ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του ανανεωμένου VW Tiguan, ήρθε η ώρα για το 7θέσιο Allspace να φρεσκαριστεί και να συνεχίσει την εξαιρετική του πορεία. Είναι χαρακτηριστικό πως η επιμηκυσμένη εκδοχή του γερμανικού SUV, αντιστοιχεί στο 55% των συνολικών πωλήσεων του μοντέλου, παγκοσμίως.

Όπως το απλό Tiguan, έτσι και το Allspace ξεχωρίζει χάρις στο ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος και τις προσεγμένες αλλαγές σε προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα. Μπροστά παρατηρούμε τα στοιχεία που υιοθετεί από άλλα μοντέλα της VW, όπως είναι τα φωτιστικά σώματα (από το Golf και προαιρετικά IQ.LIGHT LED matrix) και η μάσκα (από το Τ-Cross). Από το Golf προέρχεται και LED μπάρα, που ενώνει τα φανάρια με το σήμα στις πλούσιες εκδόσεις. Οι προφυλακτήρες είναι ανασχεδιασμένοι, με αυτούς της έκδοσης R-Line να διαθέτουν μεγαλύτερες εισαγωγές εμπρός και απολήξεις πίσω. Ειδικά για το R-Line, η διάσταση των τροχών φτάνει τις 20 ίντσες. Επιπλέον, οι αλλαγές επέφεραν και μια μικρή αύξηση στο μήκος, που πλέον φτάνει τα 4.723 χλστ. (+22 χλστ. σε σχέση με πριν).

Οι Γερμανοί έδωσαν έμφαση στην αναβάθμιση του εσωτερικού, ειδικά από τεχνολογικής πλευράς. Το τιμόνι είναι νέο και διαθέτει χειριστήρια αφής, όπως και ο κλιματισμός, που συναντώνται στις κορυφαίες εξοπλιστικές εκδόσεις. Το ανανεωμένο Tiguan Allspace εφοδιάζεται με νέο σύστημα πολυμέσων MIB3, με οθόνη 8 ιντσών ή τη μεγαλύτερη των 10,25 ιντσών. Μέχρι ηχοσύστημα 480 Watt της Harman Kardon προσφέρεται, με 16κάναλο ενισχυτή, 8 ηχεία και subwoofer. Επιπροσθέτως, στην καμπίνα του ξεχωρίζουν οι αναβαθμισμένες επενδύσεις και τα ακόμα ποιοτικότερα υλικά, που χαρίζουν premium αύρα στον εξαιρετικά ευρύχωρο διάκοσμο του Allspace.

Μιλώντας για ευρυχωρία, το μεγαλύτερο προσόν του μεγαλύτερου Tiguan διατηρείται απαράλλαχτο. Ο χώρος αποσκευών στην 5θέσια διάταξη ανέρχεται στα 760 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση τους το πορτμπαγκάζ κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μετακόμιση, καθώς η χωρητικότητα εκτινάσσεται στα 1.920 λίτρα!

Πέρα από τα καθιερωμένα συστήματα ασφαλείας, το Tiguan Allspace αποκτά το IQ.DRIVE Travel Assist. Αναλόγως κιβωτίου, τα ηλεκτρονικά μπορούν να αναλάβουν τον έλεγχο τιμονιού, γκαζιού και φρένων σε ταχύτητες από 0 χλμ./ώρα (με DSG) και 30 χλμ./ώρα (6άρι χειροκίνητο) έως 210 χλμ./ώρα.

Στο μέτωπο των κινητήρων και των συστημάτων μετάδοσης, το 7θέσιο Tiguan προσφέρεται με 3 κινητήρες TSI και 1 TDI. Ο 1.5 TSI των 150 ίππων ανοίγει την γκάμα και τροφοδοτεί τους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητο ή 7τάχυτου αυτόματου διπλού συμπλέκτη. Ο 2.0 TSI προσφέρεται σε δυο εκδόσεις, 190 και 245 ίππων – αμφότερες αποκλειστικά τετρακίνητες και με το 7άρι DSG. Τέλος, ο 2.0 TDI προσφέρεται με 150 ή 200 ίππους, ενώ έκδοση R δεν προβλέπεται.

Get it on Google Play Download on the App Store