Νέο… παλιό και πιο σκληροτράχηλο Renault Duster

Το ολοκαίνουργιο Dacia Duster 3ης γενιάς έχει παρουσιαστεί εδώ και 4 μήνες, ωστόσο σε άλλες αγορές το σημερινό όχι μόνο συνεχίζει την εμπορική του πορεία κανονικά, αλλά ανανεώνεται μάλιστα. Στη Βραζιλία, ας πούμε, το γαλλορουμανικό SUV διατίθεται με τα σήματα της Renault και πριν λίγες μέρες, πέρασε από «νυστέρι» για ένα αρκετά εκτεταμένο facelift, που περιλαμβάνει πολλά σκληροτράχηλα στοιχεία.

Πρώτο και βασικότερο φυσικά, ο νέος προφυλακτήρας με τα ενσωματωμένα έξτρα κυκλικά LED. Μαζί τους η εντονότερη προστατευτική ποδιά χαμηλά, όπως και τα προτεταμένα πλαστικά σε στυλ bullbar. Στο πάνω μέρος παρατηρούμε τα ελαφρώς ανασχεδιασμένα γραφικά των φαναριών, ενώ στο προφίλ επίσης κλέβουν την παράσταση τα προστατευτικά και τα νέα σχέδια στις ζάντες. Πίσω αναλαμβάνουν LED φανάρια για πρώτη φορά εκεί, με τις απαραίτητες διαφοροποιήσεις να χαρακτηρίζουν την εμφάνιση του προφυλακτήρα. Χαρακτηριστικά που χαρίζουν γωνίες προσέγγισης 30 μοιρών και αποχώρησης 34,5 μοιρών, σε συνδυασμό με απόσταση 237 χλστ. από το έδαφος.

Στο εσωτερικό η κυριότερη αλλαγή αφορά τη στάνταρ τοποθέτηση 6 αερόσακων από τη βασική έκδοση, την ώρα που οι πλουσιότερες αποκτούν αναβαθμισμένα γραφικά στον προαιρετικό ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων.

Επί των μηχανικών μερών τώρα, η βάση των κινητήρων αποτελείται από τον ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο SCe των 118 ίππων και συνεργασία είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, είτε με διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης XTronic. Μόνη άλλη επιλογή είναι ο γνωστός μας 1.3 TCe, αλλά στα 170 άλογα (αντί των 150 εδώ) και αποκλειστικά με κιβώτιο CVT. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι στη Βραζιλία δεν διατίθεται ούτε το 6άρι μηχανικό κιβώτιο, που έχει στην Ευρώπη το TCe 130, ούτε το 6άρι αυτόματο του TCe 150. Οι τιμές, τέλος, ξεκινούν από τις 122.990 ρεάλ (22.929 ευρώ) και φτάνουν μέχρι τις 153.890 ρεάλ (28.849 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store