Νέο λάτιν VW Amarok με ρίζες 15ετίας

Το VW Amarok 2ης γενιάς το ξέρουμε στην Ευρώπη, το εκτιμούμε και για αυτό είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της κατηγορίας. Amarok, όμως, δεν έχουμε μόνο εδώ. Πολύ δημοφιλές είναι και στη Λατινική Αμερική, με την Αργεντινή να το έχει αναγάγει σε best seller. Η τοπική VW, λοιπόν, που διατηρεί και εργοστάσιο στη χώρα του τανγκό, παρουσίασε την «τρίτη γενιά» του γερμανικού pick up. Προς τι τα εισαγωγικά; Διότι στην ουσία, μιλάμε για το δεύτερο εκτεταμένο facelift της πρώτης γενιάς.

Το νέο λάτιν Amarok μόνο νέο δεν είναι, καθώς επί της ουσίας αποτελεί αναβάθμιση του μοντέλου που πρωτοκυκλοφόρησε το 2009. Φαίνεται κιόλας στο πίσω μέρος, άλλο που μπροστά όντως μοιάζει διαφορετικό από το Amarok MK1. Για την ακρίβεια σαν να βλέπεις αγριεμένο το προηγούμενο Tiguan, με ενιαία λωρίδα μεταξύ των LED και επιθετικό προφυλακτήρα. Η VW έδωσε μόνο μια φωτογραφία στη δημοσιότητα, αλλά φρόντισε να είναι της έκδοσης Extreme, δηλαδή με τις μαύρες πινελιές σε ζάντες, καθρέπτες, μπάρα καρότσας και πίσω φανάρια, συνοδεία σκαλοπατιών και μεγαλύτερων προστατευτικών ποδιών.

Για τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχει πληροφόρηση, αλλά πριν το facelift το Amarok εξοπλιζόταν στην Αργεντινή με τον 2.0λιτρο TDI στα 140 και 180 άλογα, ενώ η κορυφαία έκδοση φόραγε τον 3.0 V6 twinturbo ντίζελ των 258 ίππων και 580 Nm. Κατά πάσα πιθανότητα τα ίδια μοτέρ συνεχίζουν στο καινούργιο, σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις το 2.0 TDI (μόνο με το 4Motion το 3.0 V6 TDI) και επιλογή 6τάχυτου χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου. Η παραγωγή του θα συνεχίσει στο εργοστάσιο Pacheco, από το οποίο έχουν βγει πάνω από 740.000 Amarok στα 15 χρόνια συναρμολόγησης εκεί.

Get it on Google Play Download on the App Store